Superpesiksen yleisömäärät roimassa kasvussa – "Olemme jo nyt menossa vahvasti tuota lukua kohti"

Superpesiksen runkosarjat päättyivät viikonloppuna niin naisissa kuin miehissä, ja kesä oli yleisömäärissä mitaten varsin menestyksekäs. Superpesis kertoi tiistaina, että naisten Superpesiksen runkosarjan yleisökeskiarvo kasvoi 34 prosenttia viime kaudesta ja miesten 19 prosenttia viime kauteen verrattuna.

Kaikkiaan miesten ja naisten Superpesistä seurasi runkosarjan aikana noin 346 500 katsojaa, joka on yli 48 000 katsojaa enemmän kuin viime vuonna. Naisten pelejä seurasi 95 157 katsojaa ja yleisökeskiarvo oli 661, kun edelliskaudella se oli 493. Miesten runkosarjaa seurasi 251 385 katsojaa, viime vuonna vastaava luku oli 227 076. Miehissä yleisökeskiarvo oli 1 381 katsojaa per ottelu, kaudella 2022 se oli 1 164.

– Superpesiksen strategiaan kirjattiin, että tavoittelemme vuoteen 2026 mennessä 50 prosentin kasvua yleisömääriin. Olemme jo nyt menossa vahvasti tuota lukua kohti. Seurat ovat tehneet hyvää työtä paikallisesti. Panostuksemme huippupesäpalloon näkyy myös siinä, että valtakunnallinen kiinnostus Superpesistä kohtaan on kasvanut, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka toteaa tiedotteessa.

– Katsojamäärät ovat jo nyt olleet loistavia, ja vielä on edessä kauden huipennus, kun Superpesiksen puolivälierät alkavat 16. elokuuta. Uskon, että myös pudotuspeleissä katsojamäärät tulevat kasvamaan.

Lue myös:

    Uusimmat