Superjuniori Granlund haastoi Oulun Kärpät oikeuteen

Mikael Granlund riitauttaa pelaajasopimuksensa kasvattajaseura Oulun Kärppien kanssa. Pelaajan asianajaja toimitti haastehakemuksen Oulun käräjäoikeudelle tänään.

Mikael Granlund on yksi Suomen lahjakkaimpia jääkiekkoilijoita. Muun muassa jääkiekon raamattu, kanadalainen The Hockey News on rankannut oululaisen ikäluokkansa parhaimmistoon koko maailmassa. Granlund on syntynyt vuonna 1992.

Kiistassa on kyse vuosina 2007 ja 2009 tehdyistä Granlundin ja Kärppien välisistä sopimuksista, joiden nuori kiekkoilija ei katso täyttävän työsopimuksen tunnusmerkkejä. Pelaaja katsoo, että hän on ollut niin sanottu "vapaa pelaaja", ja siksi oikeutettu solmimaan SM-liigan pelaajasopimus HIFK:n kanssa. Granlundilla on sopimus HIFK:n kanssa ja nuorukainen asuu jo Helsingissä.

Pelaaja ajaa kanteessaan myös sitä, että Kärpät ja SM-liiga Oy velvoitetaan korvaamaan Granlundin oikeudenkäyntikulut.

Arka aihe

Asia on hyvin arka varsinkin Kärppien organisaatiossa. Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno ei halunnut kommentoida asiaa. Myös Kärppien puheenjohtaja Seppo Arponen kieltäytyi antamasta aiheesta haastattelua MTV3:lle. Niin ikään SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen vaikeni asiasta.

Lisää aiheesta Tulosruuduissa kello 22.20.

Lue myös:

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja