Supercell ja sata muuta yritystä perustivat startup-kentän etujärjestön – tavoite viisinkertaistaa yritysten vienti 10 miljardiin

Peliyhtiö Supercell ja sata muuta kasvuyritystä ja sijoittajaa ovat perustaneet startup-yhteisön.

Mukana ovat Supercellin lisäksi muun muassa Wolt, Aiven, Smartly, Blok, Yousician ja Lifeline Ventures.

Tavoitteena on kehittää Suomesta maailman paras startup- ja kasvuyritystoiminnan ekosysteemi.

Yhteisön toimitusjohtajaksi on valittu keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, joka on ollut aiemmin muun muassa europarlamentaarikkona, pääministerin ja valtiovarainministerin erityisavustajana sekä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana.

Korkeat tavoitteet kehityksessä

Tavoite on kasvattaa yritysten vientiä kymmenessä vuodessa 2 miljardista eurosta 10 miljardiin. Se vastaisi suunnilleen Suomen metsäteollisuuden vientiä.

–  Olemme kiitollisia ja ylpeitä suomalaisesta yhteiskunnasta ja hyvinvointivaltiosta. Suomalainen yhteiskunta on luonut pohjan sille, että olemme pystyneet rakentamaan kotimaisia menestyviä kasvuyrityksiä, sanoo Supercellin perustaja ja yhteisön hallituksen jäsen Ilkka Paananen tiedotteessa. 

–  Suomen startup-yhteisö sai alkunsa tästä kiitollisuudesta. Mutta, mikään hyvä ei ole automaattisesti ikuista. Emme voi jäädä paikoillemme, vaan meidän pitää pystyä jatkuvasti parantamaan, jotta pärjäämme globaalissa kilpailussa. Tavoitteena pitäisi olla, että Suomi on maailman paras maa yrittää ja elää, Paananen visioi.


Lue myös:

    Uusimmat