Superblondin huimat hiuskokeilut

Laulaja Gwen Stefani tunnetaan platinanvaaleista kutreistaan. Maailmankuulun blondin hiukset eivät ole aina olleet söpöt ja vaaleat. Neito on nähty jopa pinkeissä hiuksissa.

Gwen Stefani, 39, on oikeasti brunette. Vuonna 1989 Clean & Sober -biitsijuhlissa esiintynyt laulaja viihtyi kiharassa hiuspehkossa. Vuotta myöhemmin Gwen oli vaihtanut blondiin. Asenne oli jo tuolloin kohdillaan.

Vuonna 1996 suurmenestykseen yltänyt Gwen esiintyi sinertävänvaaleissa hiuksissa. Punainen paita oli rohkean läpinäkyvä. Vuotta myöhemmin hiukset olivat taas tummemmat. Neidon erikoiseen ilmeeseen kuului tällä kertaa kulmakarvojen yläpuolella olevat korut ja vahva huulipuna.

Otsaa koristava pindi oli tuohon aikaan usein Gwenin yllä. Perinteisesti naimisissa olevien hindunaisten koristeena olleesta täplästä tuli koru ja muoti-ilmiö, jota käyttivät naiset siviilisäädystä riippumatta.

Vuonna 1999 Gwen räväytti kunnolla värjäämällä hiuksensa välillä pinkiksi, välillä muuten vain vahvoilla kontrasteilla. Vuosituhannen vaihteessa nähty lettilook isoine korvakoruineen ja printtipaitoineen oli varsin erikoinen kokeilu.

Seuraavina vuosina laulaja nähtiin vuorotellen pidempien ja lyhyempien hiusten kanssa. Peppi Pitkätossu -lookissa oli yksi epäkohta. Hopeanvaaleat etuhiukset ja kellertävänvaaleat sivuhiukset kielivät, että kyseessä ei ole laulajan oma tukka, vaan hiustenpidennykset.

Tuore rakkaus Bush-yhtyeen laulajan Gavin Rossdalen kanssa puki Gweniä yhtä hienosti kuin uusi lyhyempi hiusmalli. Vuotta aiemmin naimisiin mennyt pariskunta kuvattiin Charlien enkelit 2 -elokuvan ensi-illassa vuonna 2003. Samoihin aikoihin Gwen kokeili siipiään ensimmäistä kertaa myös vaatesuunnittelijana. Gwen-tyylin inspiraation lähteenä oli Japani.

MTV European Music Awardsissa vuonna 2004 esiintynyt tähti näytti tyrmäävän upealta. Soolouralle siirtyneen laulajan kukkakoristein somistettu kampaus oli täysi kymppi.

Vuonna 2005 neito nähtiin taas pitkässä tukassa. Tavaramerkiksi muodostunut tumma huulipuna terävöitti vaaleaa kampausta.

Pitkässä polkkamallissa Gwenin hiukset näyttivät vähän liiankin muhkeilta. Tyyli oli kuitenkin jo lähempänä tähden nykyistä ultrafeminiinistä tyyliä.

Huikeat hiustenpidennykset ja värikokeilut ovat taakse jäänyttä elämää. Gwenin tyyli on hioutunut yksinkertaisemmaksi ja tyylikkäämmäksi. Tänä vuonna napattu kuva No Doubt -bändin kanssa esiintyvästä laulajasta kuitenkin osoittaa, että tässä tytössä on yhä särmää.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Wireimages/All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat