Mainos

Suositussa nettiselaimessa ikävä puolensa: Kuluttaa akkuvirtaa enemmän kuin arvaisitkaan

Suosittu nettiselain Google Chrome on myös iso akkusyöppö.

Google on tehnyt parannuksia selaimen käyttöön, jotta se ei kuluttaisi niin paljon akkuvirtaa. Akun lisäksi Chrome tunnetusti vie myös paljon muistia laitteesta.

Cnet kertoo Chromen käytön seurauksena kannettavan tietokoneen kuumenevan, jonka seurauksena myös laitteen akku kuluu nopeasti tyhjäksi. Syynä ovat läppärin tuulettimet, jotka joutuvat tekemään tavallista enemmän töitä.

Google Chrome on huonoista puolista huolimatta suosittu selain, jonka käyttöön moni on tottunut. Mikäli sen käytön epäilee kuitenkin myös kuluttavan salakavalasti laitteen akkuvirtaa, kannattaa kokeilla seuraavia vinkkejä:

1. Poista turhat laajennukset

Avaa selaimen ollessa auki Tehtävienhallinta. Täältä näet kaikki avoinna olevat välilehdet sekä mahdollisesti käytössä olevat laajennukset. Mikäli listalta löytyy ”turhia” artikkeleita, sulje ne! Listaus helpottaa myös arvioimaan, mikä kuluttaa eniten muistia selaimen ollessa käytössä.

2. Tarkista asetus

Google Chromen asetuksista löytyy kohta ”käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista”. Asetus löytyy kohdan ”järjestelmä” alta. Mikäli asetus ei ole jo käytössä, voi sen aktivoimista kokeilla selaimen toiminnan parantamiseksi. Asetuksen jälkeen selain tulee käynnistää uudelleen.

3. Palauta selain oletustilaan

Mikäli mikään ei tunnu auttavan, voi aina kokeilla selaimen asetusten palauttamista oletustilaan. Oletustilaan palauttaminen ei poista kirjanmerkkejä, selaushistoriaa tai selaimelle tallennettuja salasanoja, mutta palauttaa kaikki muut asetukset. Toiminto löytyy asetuksista viimeisenä kohdasta ”asetusten palauttaminen”.

 

Lähde: Cnet

***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja