Mainos

Salkkareista dramaattisesti lähtenyt suosikkitähti: Tiesin tarinan loppuvan kuolemaan

0:41

Näyttelijä Petteri Paavola jättää pitkäaikaisen roolihahmonsa Eliaksen ja siirtyy kiinteistöalalle.  

Viisi vuotta sitten lukiolainen Petteri Paavola näki netissä työpaikkailmoituksen, joka muutti hänen elämänsä.

Salattuihin elämiin haettiin 18-vuotias miesnäyttelijää, jolla tulisi olla hyvä itsetunto. Hakuaika työhön päättyisi muutaman tunnin kuluttua eikä Paavolalla ollut olemassa edes toimivaa sähköpostiosoitetta.

Nuori miehen alku laittoi pyörät pyörimään. Muutaman tunnin kuluttua hän lopetti hakemuksensa lauseeseen "eikä ulkonäössänikään ole mitään vikaa" ja painoi Lähetä-nappia. Muutaman päivän päästä Paavola sai puhelun. Hän sai kutsun koekuvauksiin sarjan studiolle Helsingin Konalaan.

Paavola sai tietää koekuvauksissa, että kyseessä on nuoren homoseksuaalimiehen rooli. 

– Veikkasin alun perinkin, että näin saattaisi olla, sillä hakemuksessa painotettiin itsevarmuutta ja hyvää itsetuntoa. Hauska juttu oli se, että olin aiemminkin näytellyt koulun teatteriryhmässä homoa. Se, että roolihahmoni olisi homo, ei ollut minulle ollenkaan kynnyskysymys, Paavola sanoo.

200 hakijasta vain 20 koekuvattiin ja vain yksi sai roolin. 

– Minulla oli oikeastaan koko ajan todella itsevarma olo. Loppujen lopuksi kävimme erään toisen näyttelijän kanssa tiukan kisan roolista. Se päättyi siihen, että en saanutkaan roolia.  

Eliaksen roolissa aloitti alun perin toinen miesnäyttelijä. Hän kerkesi kuvata kahden viikon edestä kohtauksia, kunnes huomattiin, että hän ei sovikaan rooliin. Eliaksen roolia varten järjestettiin uudet koekuvaukset, joihin myös Paavola osallistui. Pian hän sai tietää, että hänet on valittu rooliin. 

– Se, että pääsin Eliaksen rooliin, oli monen mutkan takana. Ehdin jo pettyä kerran, kunnes sain tietää, että olen sittenkin saanut työn. 

Ensimmäinen seksikohtaus jännitti 

Heinäkuussa 2011 Paavola aloitti Eliaksen roolissa. Televisiossa hän näkyi ensimmäisen kerran jaksossa 2174 Sebastian kokee poikamaisen yllätyksen

– Ensimmäinen pusukohtaus oli Joonatanin näyttelijän Markku Pullin kanssa. Elias oli ihastunut Joonataniin silloin. Pusu oli niin nopea, että ei sitä oikein ehtinyt edes huomata, etenkin kun jännitin muutenkin kuvauksia tuohon aikaan. 

– Ensimmäinen seksikohtaus Ronnyn (Roslöf) kanssa oli sen sijaan jännittävämpi. Psyykkasimme itsemme kohtaukseen juttelemalla toistemme kanssa siitä. Kohtaus meni ensimmäisellä otolla purkkiin. Olimme valmistautuneet hyvin kohtaukseen. 

Paavolan mukaan hän ja Ronny päättivät heti alussa, että tekevät kaikki kohtaukset kunnianhimoisesti.

– Sovimme, että teemme kaikki intiimit kohtaukset hyvin, jotta ne eivät näyttäisi naurettavilta. Katsojat eivät välttämättä osaa edes kuvitella, kuinka paljon kohtauksiin joutuu heittäytymään.

Kunnianhimoinen ote palkittiin viimeistään vuonna 2013, kun Paavola ja Roslöf saivat tietää, että heidän rakkaustarinansa on levinnyt maailmalle. 

Paavola oli perustanut itselleen vuonna 2011 Twitter-tilin, jossa hänellä oli omien sanojensa mukaan kaksi seuraajaa. Tilin päivittäminen jäi, kunnes joulupäivänä 2013 Paavola kirjautui tililleen huvin vuoksi.

– En osannut käyttää koko Twitteriä. Painelin nappeja ja huomasin, että minulle oli tullut viestejä. Yhdessä viestissä kysyttiin, että minkä vuoksi en päivitä Twitter-tiliäni. Enkö tiedä, että minulla kymmeniä tuhansia faneja ulkomailla.

– Soitin heti Ronnylle, joka hänkään ei tiennyt koko asiasta mitään. Menimme yhdessä YouTubeen ja näimme meistä tehnyt tekstitetyt videot, joita oli katsottu kymmeniä tuhansia kertoja. 

Kun Paavola ja Roslöf palasivat joululomalta, olivat paineet kovemmat kuin koskaan. 

– Tuntui, että emme ole koskaan näytelleet surkeammin. Paineet olivat liian kovat. Sitä kesti onneksi vain noin kolme-neljä kuukautta, kunnes tajusimme, että riittää, että teemme kohtaukset samalla tavalla kuin tähänkin asti.

Vuonna 2013 Paavola ja Roslöf voittivat QX Gay Gaalassa Vuoden tv-tähti -palkinnon rooleistaan Salkkareissa. 

– Arvostan palkintoa todella paljon. Oli hienoa saada tunnustusta työstään. Tuli sellainen olo, että olemme tehneet jotakin oikein, Paavola sanoo. 

Traaginen loppu rakkaustarinalle

Paavolan oli alun perin tarkoitus viipyä sarjassa vain vuoden verran ja mennä sitten armeijaan. Toisin kävi. Paavola antoi kasvonsa Eliaksen tarinalle viiden vuoden ajan.

Jaksossa 3077 Tahdon Eliaksen tarina loppuu traagisella tavalla.

– Olen tiennyt alusta saakka, että Eliaksen ja Larin tarina tulee päättymään jommankumman kuolemaan. Heidän rakkaustarinansa on käsikirjoitettu siten, että se loppuu traagisesti.

Se kumpi miehistä sitten kuolee, selvisi Paavolalle ja Roslöfille noin vuosi sitten.

– Suhtauduin asiaan ihan hyvillä mielin. Olin tosin ajatellut, että voisin olla vielä ainakin vuoden sarjassa. Oli kuitenkin hyvä, että minut käsikirjoitettiin ulos sarjasta, sillä tämä työpaikka on niin hyvä ja täällä on niin kivaa, että itse täältä ei tule lähdettyä. 

– Minulle olisi todennäköisesti käynyt niin, että olisin ollut täällä 35-vuotiaaksi asti ja jäänyt tyhjän päälle siinä vaiheessa, kun minulla olisi jo ollut talo ja kolme lasta, Paavola naurahtaa. 

Armeija hänellä on yhä käymättä. Se tulisi suorittaa ensi kesään mennessä. 

– Olen lapsesta asti haaveillut, että olisin jopa vuoden verran armeijassa, mutta en tiedä onko se minun naamallani mahdollista. 

Ikimuistoisia hetkiä 

Paavolan mukaan 900 jaksoon on mahtunut monia ikimuistoisia hetkiä. 

– Minulle on erityisesti jäänyt mieleen juonenkäänne, jossa Lari joutui isänsä järjestämälle eheytysleirille. Elias ja Lari päätyivät harrastamaan seksiä takahuoneessa. Se on varmasti yksi rohkeimmista seksikohtauksistamme ikinä, Paavola muistelee. 

Hänen mukaansa intiimeihin kohtauksiin turtuu nopeasti. 

– Muistan, että aluksi jouduin psyykkaamaan itseäni seksikohtauksiin, mutta nykyään ne eivät poikkea muusta näyttelemisestä. Tässä vuosien varrella on kuitenkin tullut tehtyä kaikennäköistä.

Hänen mukaansa Eliaksen viimeiset kohtaukset sarjassa ovat taidokkaasti rakennettuja. Kuvauspäivä sai tunteet pintaan koko kuvausryhmälle. 

– Kun Larin ja Eliaksen tarinan loppu on ollut meillä tiedossa, niin on tietysti toivonut, että tarina saa ansaitsemansa päätöksen. En oikeastaan voisi toivoa koskettavampaa loppua heidän tarinalleen.

– Itse olin suurimman ajan aivan viimeisistä kohtauksista silmät kiinni, mutta mitä kuuntelin Ronnyä, niin hän heittäytyi todella vahvasti rooliinsa. Kohtaus on varmasti yksi hänen parhaimpiaan. 

Tulevaisuus kiinteistöalalla

Paavola on nyt uuden haasteen edessä. Nuori mies hyppäsi kesäkuussa luksuskiinteistöjä välittävän Mira Kasslinin talliin.

– Olen tehnyt Salattujen elämien parissa töitä noin viisi vuotta ja melkein yhtä pitkään olen miettinyt, mitä voisin tehdä sarjan jälkeen. Olen tiennyt, että tämä ei kuitenkaan tule olemaan loppuelämän työni, Paavola sanoo.

Paavola aloitti tammikuussa neljän kuukauden mittaisen kiinteistövälittäjän koulutuksen. Koulutuksen jälkeen hän otti yhteyttä alan guruun Mira Kassliniin. 

– Pohdin vaihtoehtoja ja päädyin ottamaan Miraan yhteyttä. Sovimme lounaan ja kerroin ideoistani ja koulutuksestani. Mira innostui heti, Paavola sanoo.

Paavola on viihtynyt työssään ja päässyt jo myymään useita kohteita. Ensimmäisen asuntonsa, reilun 300 000 euron kaksion, hän myi kesäkuussa. Vapaapäiviä kiireinen mies ei ole juurikaan päässyt viettämään.

– Olen painanut töitä todella kovalla tahdilla. Työpäivät ovat saattaneet venyä välillä 10-tuntisiksikin. Olen kuitenkin nauttinut joka sekunnista, Paavola sanoo. 

Näyttelemisen pariin nuori mies ei aio ainakaan ihan heti palata. 

– Minulla oli joskus ajatuksena, että hakisin Teatterikorkeakouluun, mutta se ajatus on hälvennyt. Television tekeminen on kivaa, mutta minulla ei ole esimerkiksi teatterin tekemiseen intohimoa.

– Kuka tietää, jos minut nähtäisiin vielä tulevaisuudessa televisiossa muissa hommissa, Paavola vihjaa. 

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot ennakkoon MTV Katsomossa kello 20.00. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.