Suosikkiräppäri joutui pelkäämään jo lapsena väkivaltaista isäänsä – odotti traumaattisella tavalla kasvamista: "Miehen pitää olla myös naisten suojelija"

Gettomasa avautuu nuorena kokemastaan väkivallan uhasta, jota aiheutti jopa oma isä 2:37
Gettomasa avautuu nuorena kokemastaan väkivallan uhasta, jota aiheutti jopa oma isä. Katso keskustelu tästä.

Gettomasa kertoo Maria Veitolalle lapsuudestaan väkivaltaisen isänsä kanssa.

Yökylässä Maria Veitola -sarjan kauden kolmannessa jaksossa toimittaja-juontaja Maria Veitola vierailee räppäri Gettomasan, oikealta nimeltään Aleksi Lehikoinen, luona tämän synnyinseuduilla Jyväskylän Kortepohjassa. Vierailun aikana Gettomasa esittelee Veitolalle elämäänsä Jyväskylässä, jossa hänellä itsellään tällä hetkellä ei ole fyysistä asuntoa, vaan hän majailee sukulaistensa sekä ystäviensä kodeissa. 

Ennen nukkumaanmenoa Veitola ja Gettomasa keskustelevat räppärin lapsuudesta ja väkivallan uhasta, jota tämä koki nuoresta iästä lähtien – sekä kylillä isompien poikien, että kotona oman isänsä toimesta.

Gettomasa pohtii, että väkivallan uhka kuuluu yhä poikana olemiseen ja kasvamiseen, sillä isommat ja vahvemmat pojat saavat tahtonsa läpi vaikka vaikka tarvittaessa väkivalloin. Hän kertoo myös tajunneensa hyvin nuorena, että hänen isänsä tulisi pompottamaan häntä niin pitkään, kunnes olisi itse fyysisesti tarpeeksi iso laittamaan tälle vastaan. 

– Olen elänyt sellaisen lapsuuden kahden naisen kanssa ja yhden vahvan miehen alistettavana, ja sitten siinä mielessä koen, että olen tavallaan kasvanut siihen todellisuuteen, missä miehen pitää olla myös naisten suojelija samaan aikaan. Ihan tommoisessa fyysisessä tilanteessa, Gettomasa miettii. 

– En tiedä onko se oikein, onko se väärin, mutta se on se todellisuus, mihin mä olen kasvanut, minkä mä olen elänyt ja minkä mä olen oppinut. Mikä saa mut olemaan sen, mitä mä olen itse. 

Katso keskustelu yllä olevalta videolta!

Yökylässä Maria Veitola torstaisin mtv-palvelussa ja klo 21 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat