Suosikkikarkki palaa Fazerin valikoimiin – 80-luvun kauhumuistot palaavat

Nostalgiset ja viranomaisten toimesta jopa vaaralliseksi tituuleeratut Merkkari-karkit palaavat Fazerin valikoimiin.

Fazerin mukaan erityisesti 60- ja 70-luvuilla syntyneiden lapsien suosiossa olleet Merkkari-karkit palaavat kauppojen hyllyille helmikuun alusta lähtien. Paperipussissa myytäviä Merkkareita eli Merirosvorahoja valmistetaan vuoden 1973 alkuperäisellä reseptillä. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan viranomaiset varoittivat aikoinaan karkkien vaarallisuudesta ja Fazer joutui pienentämään karkkeja.

"Lapseni meinasi tukehtua"

1980-luvun Suomessa monessa perheessä herkuteltiin karkkipäivinä merkkareilla. Isot ja tahmeat karkit aiheuttivat kuitenkin vaaratilanteitakin: herkutteluhetki oli päättyä todella kamalalla tavalla, kun erään suomalaisperheen 3-vuotias oli tukehtua Merkkariin.

– Olin puhelimessa kääntyneenä selin poikaani. Yhtäkkiä hän alkoi kakoa ja oli ihan tukehtumaisillaan. Puhelin lensi käsistä ja vaistonvaraisesti tarrasin poikaa nilkoista ja käänsin hänet ylösalaisin. Kurkkuun juuttunut karamelli irtosi nielusta, ja poika sai jälleen happea, 59-vuotias Eija muistelee.

Perhe selvisi episodista säikähdyksellä, ja siitä lähtien perheen äiti pilkkoi saksilla kaikki karkit pieneksi silpuksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja