Sofia Virralta rajuja väitteitä perussuomalaisista: "Jokainen lapsi ei ole yhtä arvokas"

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta piti tunteikkaan puheen 14:46
Vihreiden Sofia Virran puheen voi katsoa suorana kello 10 alkaen.

Vihreät järjestävät tänä viikonloppuna Helsingissä puoluevaltuustonsa kokouksen. 

Kokous alkoi tänään kello 10 puolueen puheenjohtaja Sofia Virran puheella. Puheenvuoron voit katsoa artikkelin alussa olevalta videolta.

Puheessa Virran kieli oli kovaa. Hän sanoo kokoomuksen vision jääneen perussuomalaisten panttivangiksi ja sanoo varoittavansa pääministeri Petteri Orpoa siitä, ettei "peli perussuomalaisten kanssa välttämättä pysy hanskassa".

– Orpolle lähettäisinkin iltalenkille tänään mietittäväksi, että perussuomalaisille ei näyttänyt olevan kovin vaikeaa pettää omat äänestäjänsä, heille tuskin tulee olemaan kovin vaikeaa pettää hallituskumppaniaan, Virta sivaltaa.

Hän ilmaisee myös epäilevänsä, pystyykö kokoomus perussuomalaisten kanssa turvaamaan oikeusvaltion, jossa jokaista pidetään yhtä arvokkaana.

– Kokoomus on kuitenkin omalla vahtivuorollaan mahdollistanut valtaa perussuomalaisille, joille jokainen lapsi ei ole yhtä arvokas ihonvärin perusteella, hän sanoo.

Puheessa Virta jyrähtää, että vihreät haluaa eroon nykyisestä hallituksesta.

Me vihreät haluamme kaataa Orpon hallituksen, hän uhoaa.

Yökerhossa eurovaalijuhlintaa

Puoluevaltuustossa puhuvat myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ja meppi Ville Niinistö.

Kokouksessa on määrä käsitellä ja hyväksyä puolueen kaupunkipoliittinen ohjelma, käydä lähetekeskustelua talouspoliittisesta ohjelmasta sekä vammaispoliittisista tavoitteista. Ohjelmassa kerrotaan olevan myös jalkautumista Helsingin ydinkeskustaan eurovaalikampanjoinnin merkeissä sekä eurovaaliteemaista juhlintaa yökerhoympäristössä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 18.5. kello 10.44 Virran puheen pohjalta.

Lue myös:

    Uusimmat