SuomiAreena Goes Matkailun ilmastovaikutukset: Miten matkailu muuttuu ilmastonmuutoksen myötä?

Matkailun ilmastovaikutukset 1:00:00

SuomiAreena Goes Matkailun ilmastovaikutukset -keskustelutilaisuudessa pohditaan matkailua ilmastonäkökulmasta. Keskustelun aiheina on muun muassa matkailun muutos uusien tiedostavien sukupolvien myötä sekä kuinka hiilijalanjälkeä voi kompensoida. Keskustelu järjestetään keskiviikkona 3.4. 2019 klo 18–19. Voit katsoa keskustelun yllä olevasta linkistä keskiviikosta alkaen.

Ilmastoaiheisessa paneelissa ovat keskustelemassa kuuden suurimman eduskuntapuolueen edustajat: Antti Kaikkonen (Kesk.) Maria Guzenina (SDP), Henrik Vuornos (Kok.), Matias Turkkila (PS), Oras Tynkkynen (Vihr.) ja Mai Kivelä (Vas.). 

Keskustelussa käytäviä teemoja ovat muun muassa matkailun ilmastovaikutukset ja sen seuraukset tulevaisuuden matkailumuotoihin. Muita aiheita ovat muun muassa kotimaan matkailun vaikutukset Suomen talouteen, minkälaisia valintoja nuorempi tiedostava sukupolvi tekee matkailun osalta, ja kuinka matkailun hiilijalanjälkeä voi kompensoida.

Autoilu nousee väistämättä yhdeksi aiheeksi, sanoo tilaisuuden juontava MTV Uutisten ankkuri Keijo Leppänen.

– Kysyn olenko luuseri, kun ajan Hyvinkäällä pidettävään tilaisuuteen dieselautollani. Se kiinnostaa myös, kuinka kauan saan vielä autollani rallatella, Leppänen kertoo mielessä pyörivistä kysymyksistään.

Hän on pohtinut aihetta paljon myös työnsä puolesta.

– Minua kiinnostaa kuulla, mitä keskustelijat ajattelevat siitä, että Suomen pitäisi olla globaali toimija samaan aikaan, kun lentämistä pitäisi ilmastosyistä vähentää. Eli kummasta luovutaan: globaaliudesta vai lentämisestä? Vai aikooko Suomi olla maailmalla etänä, Leppänen pohtii.

Keijo Leppänen kertoo olevansa suuri kotimaan matkailun ystävä, mutta näkee kotimaan matkailun lisäämisen melkoisena haasteena. 

– Miettiikö 20-vuotias globaaliin ajatteluun kasvanut nuori lomansa alussa, että onpa Suomi hieno maa – lähdetään ensin Nurmijärvelle ja siitä sitten Nurmeksen kautta Ouluun?

– Kiinnostaa, että jos kotimaan matkailu on ekoteko ja sen lisääminen on tavoite, niin miten sitä elvytetään oikeasti, Leppänen suunnittelee.

Kokeneilta poliitikoilta hän odottaa innostunutta keskustelua.

– Aihe on hyvin rajattu, ja sitä on paljon helpompi käsitellä kuin esimerkiksi sotea kaikkine kiemuroineen. Moderaattorina aion kyllä pitää huolen, että soteen tai Natoon ei tässä keskustelussa eksytä, Leppänen lisää.

SuomiAreena Goes Matkailun ilmastovaikutukset -keskustelu järjestetään yhteistyössä matkailuautoyritys Best-Caravanin kanssa.

​​​​​​​

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat