Suomi tekee tasatuloksesta protestin

Suomi ja Georgia pelasivat tasan miesten futsalin MM-karsintaottelussa keskiviikkona Turussa. Ottelun loppunumeroiksi jäi 3–3 (2–2).

Avausjakson kykypelaaja suomalaisittain oli Justus Kunnas, joka näpäkän hyökkäyksen päätteeksi maalasi nätisti jo alle minuutissa. Georgiasta erottui jo 43-vuotias maalivahti Zviad Kupatadze, joka muina miehinä kävi tekemässä Georgian tuolloisen tasoitusmaalin (2–2) ja venyi toistuvasti torjuntoihin.

Yritteliäs Henri Alamikkotervo oli sitä ryhdikkäämpi ja ruudikkaampi, mitä edemmäs ottelu eteni. Oli loogista, että hän oli se mies, joka pisti pelin ja Suomen tasoihin 3–3. Ottelua oli tuolloin jäljellä vajaa kaksi minuuttia.

– Luonnetta ja tahtoa meillä oli, kun pystyimme tasoittamaan matsin. Pallonhallinta meillä oli mielestäni hyvää, Justus Kunnas tuumasi.

Protesteja edustuskelvottomista pelaajista

Suomen taannoinen 3–2-voitto Armeniasta ja Portugalin 4–2-voitto Georgiasta muutettiin 5–0-voitoiksi edustuskelvottomien brasialaispelaajien takia. Euroopan jalkapalloliitto Uefa siis hyväksyi Suomen palloliiton tekemän vastalauseen Suomen MM-karsintaottelusta Armeniaa vastaan.

Suomi teki protestin edustuskelvottomista pelaajista myös lauantaisesta tappiollisesta ottelustaan Georgiaa vastaan. Uefan käsittely kyseisessä asiassa kestänee parisen viikkoa.

Myös tuoreesta Turun-matsista lähtee Suomelta protesti: brassipelaajia oli jälleen kentällä.

Uefan viidestä futsalin MM-karsintalohkosta voittajat pääsevät suoraan Uzbekistanin syksyn 2024 lopputurnaukseen. Neljä parasta lohkokakkosta kelpuutetaan kevään jatkokarsintaan.