Mainos

Suomi, Saksa ja Ranska aloittamassa omia neuvotteluja Jololla

Suomi, Saksa ja Ranska ovat tyytymättömiä Filippiinien panttivankikriisin ratkaisuyrityksiin ja kaavailevat uusia keinoja neuvottelujen vauhdittamiseksi.

Suomi, Saksa ja Ranska pyrkivät neuvottelemaan "eri tahdissa ja eri tahojen kanssa kuin Filippiinien hallituksen nimittämä pääneuvottelija Roberto Aventajado". Diplomaattilähteistä ei Ylen tv-uutisten mukaan haluta täsmentää, keiden kanssa Suomi, Saksa ja Ranska neuvottelevat kansalaistensa vapauttamiseksi. Maat eivät kuitenkaan suostu neuvottelemaan sieppaajien, Abu Sayyaf -sissien kanssa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei halunnut kiistää tai vahvistaa tietoja uusien neuvottelujen avaamisesta pääneuvottelujen rinnalle.

-Tilanne on hyvin herkkä, eikä näitä kannata lähteä erikseen kommentoimaan. Mutta kaikkia keinoja on käytettävä, Tuomioja huomautti tv-uutisille.

Abu Sayyaf -muslimisissien hallussa on Filippiinien eteläosassa Jolon saarella edelleen parisenkymmentä panttivankia. Heidän joukossaan on kaksi suomalaismiestä. Panttivangit siepattiin siepattiin Sipadanin omakeskuksesta Malesiasta 23. huhtikuuta. Vankeina on myös saksalaisia ja ranskalaisia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.