Mainos

Suomi-palkitut houkuttelevat ihmisiä iloiseen osallistumiseen

Valtio on palkinnut 30 500 euron Suomi-palkinnoilla kuusi taiteilijaa tai ryhmää, jotka perustavat työnsä kulttuurin yhteisölliseen merkitykseen, ihmisten mukaan ottamiseen sekä kaupunkitaiteeseen.

Suomi-palkinnon saivat tuottaja "General Njassa" Jyrki Jantunen, näyttelijä Jussi Lehtonen, levy-yhtiö Monsp Records ja Keijo "Kepe" Kiiskinen, Nuoren Voiman Liitto ry, Ravintolapäivä-työryhmä sekä esitystaiteilija Meiju Niskala.

-Taiteen avulla voidaan torjua apatiaa, vahvistaa ihmisiä muovaamaan itse ympäristöään sekä iloitsemaan ja luomaan yhdessä. Kaikki palkitut ovat omalla toiminnallaan erinomaisia esimerkkejä siitä, miten paljon iloa ja uutta luovaa voimaa taiteen ja kulttuurin avulla voidaan saada aikaan, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki painotti Suomi-palkintojen jakotilaisuudessa.

Esimerkiksi suomalainen idea Ravintolapäivä on levinnyt jo 40 kaupunkiin ja kuntaan. Viime kerralla ihmiset perustivat päiväksi 300 ravintolaa, joissa vieraili kymmeniätuhansia ihmisiä.

Vuodesta 1993 jaetut Suomi-palkinnot ovat kulttuuriministerin ja valtion antama tunnustus ja kiitoksenosoitus taiteellisesta luomistyöstä ja merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi myös olla huomattava saavutus tai lupaava läpimurto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.