Suomi nousi suon pohjalta MM-mitaliin – kapteeni ylistää ensikertalaisten ryhmää: "Ei ole pelkkä klisee"

Suomen naisten salibandymaajoukkue kaatoi sunnuntain Sveitsin Neuchatelin MM-kisojen pronssiottelussa Tshekin jatkoajalla 5-4. Suomen sankariksi nousi kaksi ottelua sairastelujen takia sivussa ollut tähtihyökkääjä Veera Kauppi

Kauppi oli siskonsa Oonan ohella turnauksen tehokkaimpia pelaajia. Neljässä ottelussa syntyi tehopisteet 9+10. Pronssiottelussa Kauppi viimeisteli kaksi maalia ja antoi yhden syötön. Hän ylistää joukkueen kasvutarinaa.

– Joukkue on kasvanut aivan mielettömästi tämän turnauksen aikana. Tämä oli vasta tämän joukkueen ja tarinan alku, Kauppi toteaa MTV Urheilulle.

Suomen MM-joukkueessa nähtiin peräti 11 ensikertalaista. Uransa viidennet MM-kisat pelannut kapteeni Mia Karjalainen hehkuttaa nuoren joukkueen henkeä. 

– Tämä oli äärettömän hyvää kokemusta heille (ensikertalaisille). He näkivät nyt, että minkälaisella tasolla pelin tulee olla, jotta pärjätään kovissa peleissä. Olemme kasvattaneet tämän projektin aikana joukkuehenkeä niin paljon, että kutsumme itseämme perheeksi. Se on mielestäni tärkeä lähtökohta seuraavalle kahdelle vuodelle. Joukkue isolla jiillä eikä ole tällä kertaa pelkkä klisee, Karjalainen kertoo.

Mikäli Suomi olisi hävinnyt pronssiottelun olisi se ollut ensimmäinen kerta, kun Suomi jää mitalien ulkopuolelle. Suomi onnistui nostamaan tasoaan useaan otteeseen turnauksen aikana, vaikka kohtasi vaikeita hetkiä.

– Se on kokeneen joukkueen merkki, vaikka tällä kertaa meillä oli nuori ja kokematon ryhmä. He kasvoivat paljon tämän viikon aikana. Tämä oli tärkeää oppia tulevaisuutta varten, päävalmentaja Lasse Kurronen sanoo.

– Sanoin omalle tiimilleni, että on monella tapaa parempi tunnelma kuin Bratislavan jälkeen. Tuntuu siltä, että tässä laitettiin oikeasti rahaa pankkiin. Kahden vuoden päästä Uppsalassa nousee sitten se kirkkain kannu, Kurronen päättää.

Suomi otti sen MM-historiansa kolmannen pronssinsa. Sunnuntain finaalissa kohtaavat Ruotsi ja Sveitsi. Seuraavat MM-kilpailut ovat vuorossa kahden vuoden päästä Ruotsin Uppsalassa.

Lue myös:

    Uusimmat