Suomi-hinnat julki: Ensimmäinen sähkö-Mersu on pahimpia kilpailijoitaan edullisempi – näin isoa kärryä sillä saa vetää

1:48
Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC.

Mercedes-Benzin ensimmäisen sähköautomallin toimitukset Suomeen alkavat loppukesästä. Auto on nyt myös hinnoiteltu.

Mercedes-Benz EQC on saksalaisvalmistajan ensimmäinen "puhdas" sähköautomalli. Puhdas on lainausmerkeissä siitä syystä, että toisin kuin esimerkiksi Audi e-tron ja Jaguar I-Pace, sitä ei ole suunniteltu täysin alusta lähtien sähköautoksi.

EQC:n tuotanto käynnistyi Bremenin-tehtaalla toukokuun alussa, ja se valmistetaan samalla linjalla muun muassa GLC:n kanssa.

Mersua maahantuovan Vehon mukaan ensimmäiset EQC:t saadaan Suomeen vuoden kolmannella neljänneksellä eli mahdollisesti jo loppukesästä.

Auton hinnat alkaen -malli EQC 400 4Matic kustantaa 81 400 euroa, mistä autoveron osuus on pari tonnia. Sen lähimmistä kilpailijoista Audi e-tron maksaa 87 000 euroa, Jaguar I-Pace 84 000 euroa ja Tesla Model X 93 000 euroa. Audin, Jaguarin ja Teslan sähkö-SUV:t ovat jo myynnissä.

Mikäli EQC:n karvalakkimalli ei omaan tyyliin sovi, lähtee kattavammin varusteltu EQC Edition 1886 kaupasta matkaan 98 510 eurolla.

EQC:n lattiasta löytyy 80 kWh:n akusto, jolla pääsee yhdellä latauksella nelisensataa kilometriä. Nollasta sataan ehditään 5,1 sekunnissa, ja huippunopeus on rajoitettu 180 kilometriin tunnissa. Tehoa löytyy 300 kilowattia eli noin 400 hevosvoimaa.

EQC:llä saa vetää maksimissaan 1 800 kilon perävaunua.

Mercedes-Benz aikoo tuoda markkinoille vuoteen 2022 mennessä yhteensä 10 EQ-perheen täyssähköautoa.

Lähde: Veho

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja