Suomessakin tuttu Lain nimessä vedettiin pois ohjelmistosta Yhdysvaltojen mellakoiden keskellä – sarjaa on kritisoitu mustaihoisen väestön demonisoinnista

Miltä George Floydin tapaus näyttää suomalaispoliisin silmin? 7:31
Katso myös video: MTV:n Uutisaamussa käsiteltiin George Floydin kuolemaa suomalaisen poliisin näkökulmasta.

Amerikkalaisten poliisien toimintaa kuvaavaa sarjaa on kritisoitu muun muassa maan mustaihoisen väestön demonisoinnista.  

Sarjaa esittävän Paramount Network- tv-kanavan mukaan sarja on poistettu kanavan ohjelmistosta, eikä suunnitelmia sarjan jatkamiseksi ole tällä hetkellä. 

Päätökseen vaikuttivat Yhdysvalloissa toukokuussa poliisiväkivallan uhriksi joutuneen George Floydin kuolemasta seuranneet mellakat. Afroamerikkalaisen Floydin kuolema on nostanut pintaan pitkään jatkuneen keskustelun poliisin rasismista.

Myös erilaiset poliiseja kuvaavat tosi-tv-sarjat ovat saaneet kritiikkiä viimeaikaisten tapahtumien johdosta. Sarjojen väitetään esittävän poliisit toimintasankareina ja antavan stereotyyppisen kuvan afroamerikkalaisista. 

Lain nimessä (alkuperäiseltä nimeltään Cops) on yksi pitkäikäisimmistä amerikkalaisista tv-sarjoista. Sarjan esittäminen alkoi Yhdysvalloissa vuonna 1989 ja siitä esitettiin 32 tuotantokautta. Sarjaa on esitetty myös Suomessa muun muassa MTV3- kanavalla. 

Sarjan lakkauttamisesta kertoi alun perin BBC

Lue myös:

    Uusimmat