Suomessa on 40 000 väliinputoajaa, joilla on täysi suoja mutta ei koronatodistusta: – THL: "Tälle ollaan tekemässä jotain"

6:43
THL suosittelee koronan sairastaneelle vain yhtä rokoteannosta – mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Katso video!

Suomessa on 40 000 ihmistä, joilla katsotaan olevan täysi suoja koronaa vastaan, mutta heillä ei ole kahta koronarokotusta. Heille ei siis myöskään ole koronatodistusta, sillä sen saamiseksi vaaditaan täysi rokotussarja.

THL on ohjeistanut toisen rokotteen ottamisesta niin, että koronan sairastaneille riittää yksi rokote.

MTV Uutiset kysyi THL:n ja STM:n tiedotustilaisuudessa eilen torstaina, vääristääkö näiden ihmisten osuus tilastoja rokotekattavuudesta Suomessa.

– Heitä on tällä hetkellä noin 40 000 eli alle prosentti kaikista yli 12-vuotiaista, vastasi THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

– Luku ei kauheasti tavoitteeseen vaikuta, mutta jos aletaan puhua alle prosentin tarkkuudella, silloin se vaikuttaa, Kontio täsmensi.

Video: 40 000 ihmistä vielä odottaa rokotetodistustaan, näin Mika Salminen kommentoi.

2:23

"Tälle ollaan tekemässä jotain"

Kontion lisäksi näiden suomalaisten tilannetta kommentoi MTV Uutisille tänään perjantaina myös THL:n johtaja Mika Salminen.

– Tällä hetkellä koronan sairastaneet ja siksi vain yhden rokotteen saaneet eivät voi saada rokotustodistusta, johon ainakin toistaiseksi vaaditaan täysi rokotesarja.

Salmiselta kysyttiin, millä tavalla näiden 40 000 suomalaisen tilanne otetaan huomioon tulevaisuudessa.

– Tälle ollaan varmasti tekemässä jotain, kyllä asia korjaantuu. Toivottavasti nopeastikin, THL:n Salminen sanoo MTV Uutisille.

– On vain määrittelykysymys kannassa, miten tämä tulkitaan. THL:n kanta on, että sairastetun koronan jälkeen riittää yksi annos. Ja kun se riittää, toista annosta ei ole lääketieteellisesti perusteltua antaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja