Suomessa monia uusia joukkoaltistumisia: näissä paikoissa olet voinut saada tartunnan

1:38
Video: Pesäpallo-ottelu Lappeenrannassa, musiikkitapahtuma Helsingissä – joukkoaltistumisia koronalle eri puolilla Suomea

Suomessa on tällä viikolla tiedotettu useista joukkoaltistumisista ympäri maata. Altistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan kahden viikon ajan mahdollisesta altistumisesta. 

Lappeenranta

Pesäpallopelissä Lappeenrannassa altistui maanantaina koronavirukselle mahdollisesti useita kymmeniä ihmisiä, kertoi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) torstaina. Peli pelattiin Pesä Ysien ja Imatran Pallo-Veikkojen välillä E-tyttöjen sarjassa.

Eksoten mukaan mahdolliset altistuneet eivät ole tartunnan saaneen lähikontakteja, eikä heitä siten asetettu karanteeniin.

Helsinki

Ääniwalli-yökerhossa järjestetyssä Vum Open Air -tapahtumassa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Helsingin kaupunki. Viime sunnuntaina järjestettyyn tapahtumaan osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. 

Helsingin kaupungin mukaan myös sunnuntaina 2. elokuuta pidettyyn Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneet ovat saattaneet altistua koronalle. 

Tapahtumiin osallistuneita pyydetään hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. 

Viime sunnuntain tapahtumaan osallistuneiden tulisi tarkkailla vointiaan elokuun 23. päivään asti. 

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo MTV:lle, että viime sunnuntaina, eli 9. elokuuta järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 300 ihmistä. 

Kemi

Kemissä kahden ravintolan henkilökuntaa altistui koronavirustartunnalle viime perjantaina ja lauantaina eli 7.–8. elokuuta. Ravintolat ovat Corner Inn ja Sataman Valakia. Myös asiakkaiden altistuminen on mahdollista. 

Espoo

Viime sunnuntaina 9. elokuuta Leppävaaran uimahallin ja maauimalan asiakkaat Espoossa ovat myös mahdollisesti altistuneet tartunnalle. Niissä sunnuntaiaamuna kello 9–10 olleella ihmisellä on todettu tartunta.

Rauma

Rauman kaupunki tiedottaa, että viimeisen kahden viikon aikana Raumalla todetut koronavirustartunnat on mahdollisesti saatu ravintoloista. Yhteensä todettuja tapauksia on kolme.

Tartunnan saaneet ovat ravitsemusliikkeessä käydessään olleet oireettomia. 

− Mikäli henkilö on asioinut viimeisen parin viikon aikana raumalaisissa ilta- ja anniskeluravintoloissa, erityisesti ravintola Toripöllössä, ja hänellä ilmenee koronavirustartunnan oireita, tulee koronatesteihin hakeutua pikaisesti, Rauman terveyspalvelujen tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kehottaa.

Kauhava

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella todennäköisesti Virosta koronatartunnan saanut ehti vierailla huvipuisto PowerParkissa ennen oireiden alkua.

Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin Juha Salosen mukaan altistumisriski huvipuistossa ei ole ollut suuri.

– Hän vieraili PowerParkissa kaksi päivää ennen kuin oireet alkoivat, mikä saattaa olla pieni riski tartuttavuudelle, mutta ei se ole täysin poissuljettavissa, Salonen kertoo.

Tartunnan saanut vieraili huvipuistossa maanantaina 3. elokuuta eli siitä on kulunut aikaa jo yhdeksän päivää.


Kaikissa tapauksissa altistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan kahden viikon ajan mahdollisesta altistumisesta ja hakeutumaan hoitoon matalalla kynnyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja