Mainos

Suomessa asuvat egyptiläiset juhlivat makeasti

20:00

Suomessa asuvat egyptiläiset ovat seuranneet viime päivinä tiiviisti kotimaansa tapahtumia. Helsinkiläinen ravintola juhlisti presidentin syrjäyttämistä tänään tarjoamalla asiakkailleen ilmaisia egyptiläisiä leivoksia.

Ravintoloitsija Hany Ramadan on pitänyt ravintolaa 20 vuotta. Sukulaiset ovat Egyptissä.

– Mun pikkuveli soitti, että nyt tehtiin taas uusi historia.

Ramadan joutui Egyptin levottomuuksien takia siirtämään kotimaahan suunniteltua perhelomaa. Erityisesti huolta aiheuttivat poliittisesti kuumenneessa maassa viime aikoina nähdyt lasten kidnappaukset.

Vallan siirtyminen armeijalle ei kuitenkaan hetkauta ravintoloitsijaa. Armeijaan luotetaan, koska jokaisesta perheestä joku kuuluu armeijaan.

Mohamed Mursin lyhyelle valtakaudelle ei kiitoksia heru. Ramadanin mukaan Mursi oli pelkkä presidentin valtaan nostaneen muslimiveljeskunnan sätkynukke.

– Mursi ei näytä ehtineen muuta kuin matkustaa ja valmistella puhetta. Hän puhuu liikaa eikä ymmärrä, mistä on kysymys.

Helsingissä toimiva lääkäri, liberaaleja kannattava Ahmed Geneid, taktikoi presidentinvaaleissa äänestämällä Mursia. Tuolloin ääni Mursille oli ainoa tapa äänestää Hosni Mubarakin hallintoa vastaan. Nyt Mursin syrjäyttäminen oli ilouutinen liberaalin perustuslaillisen puolueen jäsenelle. Geneid on puolueensa virallinen edustaja Suomessa.

– Meillä on verkosto, jolla me olemme herätelleet egyptiläisiä täällä.

Geneid uskoo muslimiveljeskunnan kannatuksen romahtaneen viime vaaleista. Perustuslaillisen puolueen tavoitteena Suomessa on, että mahdollisimman moni egyptiläinen täällä ja muissa pohjoismaissa liittyisi puolueeseen ja äänestäisi perustuslaillisten ehdokasta ensi vaaleissa.

Viimeksi liberaalien äänet hajosivat kahdelle ehdokkaalle eikä kumpikaan päässyt toiselle kierrokselle.

– Tietysti me olemme kaikki huolissamme, kun armeija on vallankaappauksessa mukana. Mutta me uskomme, että armeija haluaa keskittyä rauhassa omiin työtehtäviinsä.

– Mielenosoituksiimme osallistui mahdollisesti enemmän kuin kahdeksan miljoonaa ihmistä. Valitettavasti Mursi ei suostunut jättämään valtaa.

Hany Ramadanin ravintolassa varsinaiset juhlat ovat illalla. Vieraille on luvattu jotain makeaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.