Suomen tähtitubettajilta hurja ihmiskoe: Kaverit Brasiliaan yli viikoksi, yksi odottaa heidän kotiinpaluutaan puulaatikossa

Tubettajaporukka heittäytyi äärimmäiseen ihmiskokeeseen: Kaveri puulaatikkoon yli viikoksi, muut Brasiliaan lomalle 3:07
MTV jututti Joonatanin, kun hän oli viettänyt puulaatikossa nelisen päivää – kuuntele miehen tunnelmia ja kurkista laatikon sisälle tästä!

Jäisitkö itse muutaman neliön kokoiseen puulaatikkoon keskelle tyhjää toimistoa, kun kaverit lähtevät aurinkolomalle? Näin tapahtui suositun somekanavan yhdelle jäsenelle.

Youtubessa Iha Just Imus -kanavaa ylläpitävät Olli Litmanen, Konsta Saajanto ja Joonatan Väisänen tarttuivat äärimmäiseen haasteeseen reilu viikko sitten.

Mistä on kyse? Jokrates-taiteilijanimellä tunnettu Joonatan lupautui lukittautua puulaatikkoon kavereiden Brasilian Rion matkan ajaksi, jos hänen ja laulaja Phimin kappale Rio nousee Suomen kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon.

Vedonlyönti tehtiin viime kesänä ja niinhän siinä kävi – kappale nousi kymmenen kuunnelluimman biisin listalle. Lupauksesta tuli pitää kiinni ystäväporukan kesken, mutta lisäksi heidän kanavansa yli 400 000 tilaajan tähden.

Joonatan astui kaveriporukan tuttavan tekemään vanerilaatikkoon helmikuun 8. päivänä – ja Olli ja Konsta aloittivat matkansa Rioon.

Sääntöihin kuuluu, ettei laatikosta saa pitää yhteyttä ulkomaailmaan eli muun muassa puhelimen käyttö on kiellettyä.

Ainut kosketus ulkomaailmaan on heidän Youtube-kanavansa suora lähetys laatikosta, jota kuka tahansa pystyy seuraamaan. Iha Just Imus -kanavan maksullisen version tilaajat pystyvät kommentoimaan suoraa lähetystä viesteillä, jotka Joonatan näkee.

Siinäpä ne laatikon varusteet sitten ovatkin. Lisävarusteena toimii wc, johon täytyy ryömiä putkea pitkin 15 metriä.

"Tuntuu, että käyn jossain ilmakehän ulkopuolella"

MTV Uutisten Sanna Ketola piipahti Joonatanin luona, kun Rion matkaa oli kestänyt nelisen päivää. Tuolloin mies kommentoi, että mieliala on vaihdellut laidasta laitaan.

– Mulla on ollut tilanteita, että tuntuu, että käyn jossain ilmakehän ulkopuolella. Sieltä on kuitenkin aina palattu. Sanotaan näin, että vielä olen tolpillani.

Ihan kylmiltään koitokseen ei ryhdytty, sillä Joonatan valmistautui erikoiseen elämykseen Big Brother -realityohjelman terapeutin valmennuksella.

– Se helpotti siihen, miten tähän on suhtautunut. Ei ota mitään paineita, mutta jos oikeasti tuntuu siltä, niin sitten hakkaan vain seinät irti.

Ja kuten arvata saattaa, vanerilaatikko retkipatjalla ei tarjoa parasta mahdollista lepoa.

– En ole nähnyt ulkomaailman unia enää kahteen päivään. Mulla on kolme eri unta ja jokaisessa olen jumissa täällä.

– Mulla on kuuma ja kylmä yhtä aikaa. Väsyttää, mutta tavallaan ei väsytä yhtään. Mahdotonta saada hyviä unia.

Lomaa viettäneille kavereilleen miehellä on selkeä viesti.

– Olen päättänyt, että kun pääsen täältä, lähetän pojat niin syvälle erämaahan kuin Google Mapsista löytyy.

MTV Uutisten lisäksi Joonatania ovat käyneet jututtamassa tuotannon henkilöt, mutta myös julkisuudesta tutut ihmiset: radiojuontaja Niko Saarinen, UMK-voittaja Windows95Man, artisti Ege Zulu, Ville "Terapeutti-Ville" Merinen sekä artisti Jambo.

Tämän jutun julkaisuhetkellä laatikkoelämää Joonatanille on kertynyt noin 175 tuntia eli yli viikon.

MTV kysyi Joonatanilta ajankohtaisia kysymyksiä, muun muassa kuka on Suomen presidentti tai mikä viikonpäivä on. Klikkaa jutun alussa olevaa videota, niin lisäksi näet, miltä puulaatikon sisällä näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat