Suomen seuratuimmalla urheiluseuralla muhkea tavoite – julkkisjoukkue Gilla FC haluaa Veikkausliigaan

Julkkisfutareiden jalkapalloseura Gilla FC villitsee nuoria – MTV mukana joukkueen mestaruusjuhlissa 4:35
Julkkisfutareiden jalkapalloseura Gilla FC villitsee nuoria – hyppää mukaan joukkueen mestaruusjuhliin.

Vuonna 2022 neljän kaveruksen perustama jalkapallojoukkue Gilla FC niittää suosiota etenkin nuorten keskuudessa. Joukkueen pelaajilla on yhteenlaskettuna miljoonia seuraajia sosiaalisen median eri alustoilla.

MTV seurasi Gilla FC:n kauden päätösottelua paikan päällä Helsingin Jätkäsaaressa FC FC:tä vastaan. Ottelu päättyi Gillan voittoon ja kausi huipentui joukkueen nousulla ensi kaudeksi Miesten Vitoseen.

Joukkue levittää vahvaa urheilun ja kaveruuden sanomaa. JVG:n toinen keulahahmo Ville Galle painottaa, että näille kahdelle asialle löytyy kalenterista aina aikaa.

Tämä on mulle tosi tärkeää ja tuntuu, että mä tarvitsen tätä. Mä löydän tälle kyllä ajan eikä tästä voi nyt jäädä paitsi.

Märkä-Simo -taiteilijanimellä tunnettu Siim Liivik korostaa yhteisöllisyyden tärkeyttä. Gilla FC tuki tällä kaudella hyväntekeväisyysottelullaan lapsisyöpäpotilaiden järjestö Kympin Lapsia.

On hienoa olla hyvällä asialla.

Liivik korostaa, että pelaajien persoonien esiin tuominen edesauttaa joukkueen näkyvyyttä ja luo itsessään positiivista ilmapiiriä.

Ammattilaistasollakin seurat voivat ottaa mallia siitä, miten voi nostaa pelaajien persoonia esiin joukkueessa.

Ville Galle ja Siim Liivik kertovat jalkapallon tärkeydestä 3:05
Katso haastattelu: Artistit Ville Galle ja Siim Liivik kertovat mieleenpainuvimmat hetkensä Gilla FC:n riveissä!

Tubettajana mainetta niittänyt Roni Bäck on päätynyt joukkueeseen rakkaudesta jalkapalloon. Tänä päivänä kiireinen perheenisä ei kykene joustamaan joukkueen kaikkiin harjoituksiin ja peleihin, mutta päätösotteluun pääseminen oli tärkeää.

Tiukat voitot ovat olleet hienoja. Toki myös yhden maalin tekeminen oli huippu hetki.

Bäck kertoo, että aikatauluhaasteiden ja perhesyiden vuoksi päätösottelu saattoi olla hänen viimeinen kosketuksensa jalkapalloviheriölle. Bäck ei välttämättä jatka Gilla FC:n rivissä ensi kaudella.

Olen yksi ainoita perheellisiä joukkueessa. Ei vain enää pysty venymään etenkään iltayhdeksän treeneihin. Rooli joukkueessa on senkin vuoksi vähän tippunut.

Joona Puhakka, Tuomas Monkkonen ja Roni Back kommentoivat Gilla FC:n suosiota 2:27
Tubettaja Roni Bäck kertoo fanien tärkeydestä ja pohtii aikatauluhaasteita tuoreena isänä. Kuuntele Bäckin haastattelua videolta!

Joukkueen perustajajäseniin kuuluva vaikuttaja Joona Puhakka kertoo, että mökkireissulla yhteisestä ideasta syntynyt Gilla FC on jo pienessä ajassa kasvanut perheitä koskettavaksi urheilutapahtumaksi.

Mehän ei olla mitenkään varmoja siitä, että ihmiset tulisivat katsomaan alasarjan futista. Se on joka kerta hieno hetki, kun nuoret tulevat katsomaan pelejä.

Pitkän tähtäimen unelmaksi kapteeni Tuomas Mönkkönen sanoo yhden selkeän asian.

Olisi hienoa nähdä Gillan logo Veikkausliigassa. Se olisi älytöntä!

Jutun alussa olevalta videolta voit katsoa tunnelmia kauden päätösottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat