Suomen suoritus Tokiossa jätti hyvistä suorituksista huolimatta vielä petrausvaraa, olympiapomo myöntää realiteetit – "Olemme jäljessä"

MTV Urheilun tiivistys Tokiosta: Näin Suomen joukkue suoriutui olympialaisissa 7:53
MTV Urheilun toimittajakaksikko Kasperi Kunnas ja Matti Nyrhinen perkasi Tokion olympialaisten annin suomalaisten näkökulmasta.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki myöntää Suomen olevan yhä reilusti muita Pohjoismaita jäljessä. Suunta on kuitenkin oikea.

Suomi jäi Tokion olympialaisten mitalitaulukossa sijalle 85 kahden pronssimitalinsa turvin. Vaikka suomalaisurheilijat esiintyivätkin Tokion olympianäyttämöllä paikoin upeastikin, puhuu mitalitilasto yhä karua kieltä siitä, että matkaa Euroopan huipulle on rutkasti.

Esimerkiksi muista Pohjoismaista Suomi jäi todella kauas. Tanska keräsi kisoista 11 mitalia (3-4-4), Ruotsi haali yhdeksän mitalia (3-6-0) ja Norja saalisti 8 mitalia (4-2-2). Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki myöntää MTV Urheilulle, että Suomi on mitalitaulukossa liian alhaalla.

– Kyllä pitäisi olla korkeammalla. Koko ajan pyrimme eteenpäin ja teemme hartiavoimin töitä, että näin tapahtuu. Olemme vielä jäljessä ja kyllä meillä töitä siinä on. Olemme ottaneet ison askeleen oikeaan suuntaan, mikä antaa vahvistusta niille toimenpiteille, joita olemme tehneet. Vielä on matkaa aika paljon, Lehtimäki toteaa.

Olympiakomitea on tehnyt jatkuvasti töitä, että Suomi voisi lähteä tuleviin kisoihin huomattavasti paremmista lähtökohdista, laajemmalla pohjalla ja lähempänä maailman kärkeä.

– Olemme tehneet rakenteellisia muutoksia Suomi-urheilussa. Meillä on kaksi pääteemaa, joista toinen on priorisointi. Kun resursseja on rajallisesti, kohdistetaan ne potentiaalisiin tulevaisuuden toivoihin ja tähtiurheilijoihin, niihin lajeihin, joissa meillä on mahdollisuuksia menestyä, Lehtimäki kertoo.

– Toinen on keskittämisen periaate, jossa nuori urheilija saataisiin mahdollisimman aikaisin ammattivalmennuksen pariin. Tätä me tulemme jatkamaan ja jauhamaan, Lehtimäki listaa.

Olympiakomitean Mika Lehtimäki arvioi suomalaisten suoritukset Tokion olympialaisissa 7:28
Mika Lehtimäki kommentoi Tokion olympialaisten suomalaissuorituksia.

Lue myös:

    Uusimmat