Suomen ryminäalku suli yhtäkkiä – Mika Lehkosuota jäi kismittämään paljon

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkue jäi pisteittä EM-karsintojen avausottelussaan tiistaina Turun Kupittaalla. Pikkuhuuhkajat taisteli sinnikkäästi lohkon ennakkosuosikkia Sveitsiä vastaan, mutta joutui taipumaan 1–2-tappioon.

Suomi sai otteluun loistavan alun, kun Otso Liimatta teki johto-osuman jo neljännellä minuutilla. Portugalissa pelaava laitakärki murtautui Sveitsin puolustuksen läpi, ja lyhyt seinäsyöttö Niklas Pyyhtiälle avasi miehelle vapaan maalipaikan.

– Nappi alku, mutta harmittavasti pisteet jäivät saamatta. Sveitsi oli odotetun kova ja pystyi kovalla prässillä hallitsemaan peliä, Liimatta harmitteli.

– Saimme muutaman tehokkaan vastahyökkäyksen, mutta viimeistely ei vain onnistunut. Pallo pysyi ajoittain hyvin hallinnassa, mutta syöttöpelimme kyllä ontui. Nyt pitää nostaa pää pystyyn ja jatkaa reippaasti eteenpäin, Liiimatta jatkoi.

"Emme olleet paljon Sveitsiä perässä"

Suomella oli toisen jakson alussa loistava paikka lisätä johtoaan, mutta Pyyhtiän laukaus meni niukasti maalin ohi.

Sveitsi sen sijaan käytti tehokkaasti kaksi maalipaikkaansa neljässä minuutissa. Molemmat maalit syntyivät kulmapotkujen jälkitilanteista.

– Lyhyessä ajassa kaksi lähes identtistä maalia kismittää aika paljon, harmitteli Suomen päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Molempien jaksojen alku oli tosi hyvä. Emme olleet paljon Sveitsiä perässä, mutta meidän pitää saada lisää voimaa hyökkäyksiin ja kehittää johtoasemassa pelaamista. Yritystä kyllä riitti loppuun asti, mutta Sveitsin puolustus hoiti hommansa mallikkaasti. Moittia ei voi omaa puolustustakaan, sillä pystyimme hyvin pitämään sveitsiläiset poissa boksista, Lehkosuo totesi.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka jatkuu lokakuun puolivälissä, jolloin Suomi kohtaa Albanian. Suomi pelaa kaikki kolme syksyn kotiotteluaan Turun Kupittaalla. Lohkon muut joukkueet ovat Armenia, Montenegro ja Romania.

Lue myös:

    Uusimmat