Mainos

Suomen neljäs Ikea nousee Tampereelle

Tampereen tavaratalosta tulee Suomen suurin Ikea. Sen on tarkoitus palvella Pirkanmaan seudun lisäksi myös itäisen Suomen asukkaita.

Huonekalujätti Ikea täydentää verkostoaan rakentamalla Suomen neljännen ja suurimman tavaratalonsa Tampereelle.

Ikea ja Tampereen kaupunki allekirjoittivat tänään sopimuksen tonttikaupasta. Tontti sijaitsee Lahdesjärven alueella lähellä Helsinkiin johtavaa moottoritietä. Alustavan aikataulun mukaan Tampereen Ikea avataan vuonna 2009.

- Tampere on alueena kiinnostanut meitä jo pitkään, sillä Tampere on kasvava seutukunta. Lisäksi Tampereen kaupunki on ollut halukas löytämään meitä tyydyttäviä ratkaisuja ja luomaan hankkeellemme erinomaiset edellytykset, kiittelee Ikean kiinteistöpäällikkö Tarmo Takko.

Ennen tavaratalon rakentamista alueella tehdään kuitenkin liikennejärjestelyjä sujuvuuden takaamiseksi.

Tampereelle rakennettavaan tavarataloon pinta-alaa tulee kaikkiaan 28 000 kerrosneliömetriä, ja se on valmistuessaan Suomen suurin IKEA-tavaratalo. Liikerakennusoikeutta tontilla on kokonaisuudessaan 35 000 neliömetriä, ja paikoitusalueelle rakennetaan noin 1 000 autopaikkaa.

Uusi IKEA-tavaratalo palvelee aikanaan Pirkanmaan seudun lisäksi myös itäisen Suomen asukkaita.

Tampereen IKEA-tavaratalo työllistää noin 250 henkilöä. Alustavan aikataulun mukaan henkilökunnan rekrytointi tapahtuu vaiheittain vuosina 2008–2009.

Ennen Tampereen tavaratalon rakentamista alueella tehdään liikennejärjestelyjä sujuvuuden takaamiseksi.

Suomen kolmas IKEA-tavaratalo avataan Raisioon vuoden päästä, keväällä 2008. Kaksi muuta Ikeaa Suomessa sijaitsevat Espoossa ja Vantaalla.

- Uskomme Suomen huonekalumarkkinoiden kehityksen jatkuvan suotuisana. Seuraavien kahden–kolmen vuoden aikana tavaratalojemme määrä kaksinkertaistuu Suomessa. Neljällä tavaratalolla pystymme paremmin vastaamaan kysyntään, IKEA:n maajohtaja Colin Renwick toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.