Mainos

Suomen Kuvalehti: Turun puukottajan alkuperäinen kohde oli varusmies

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Turun puukottajan alkuperäisenä kohteena oli Turun torilla ollut varusmies.

Lehden mukaan puukotuksista epäilty Abderrahman Bouanane on kertonut kuulusteluissa aikoneensa hyökätä varusmiehen kimppuun, mutta vaihtoi iskukohdetta, koska ympärillä oli liikaa ihmisiä.

Epäilty puukottaja asui Turussa Pansion vastaanottokeskuksessa. Lähistöllä sijaitsee Pansion laivastotukikohta, jota on aiemmin arveltu mahdolliseksi iskukohteeksi.

Lännen Media uutisoi eilen, että epäilty puukkoiskijä aikoi iskeä sotilaskohteeseen. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Olli Töyräs ja KRP:n päällikkö Robin Lardot eivät vahvistaneet tietoa Lännen Medialle. Lardot sanoi STT:lle eilisiltana, ettei hän kommentoi uutista.

Myös Puolustusvoimissa oltiin tiistaina vaitonaisia asiasta. Pääesikunnan tiedottaja Henrik Gahmberg totesi STT:lle, ettei Puolustusvoimat tutkinnallisista syistä kommentoi tietoja.

Poliisi uskoo epäillyn tavoitelleen marttyyrikuolemaa

Poliisilla on ollut käsitys, että puukkoiskun pääepäilty olisi jatkanut tuhojaan niin pitkään, että poliisi mahdollisesti tappaa hänet.

– Näyttää tällä hetkellä siltä, että Isisin propagandaan perehtynyt epäilty haki marttyyrikuolemaa. Se on oletettavasti syy, että järjestöt eivät ole ottaneet nimiinsä tekoa, koska epäilty jäi henkiin, Lardot kertoi sisäministeriön tilaisuuden yhteydessä.

Poliisilla on hallussaan epäillyn tekemä manifesti. Poliisin mukaan se oli alun perin kirjoitetussa muodossa ja epäilty luki sen tallenteelle. Hän julkaisi videomanifestinsa juuri ennen tekoa pikaviestipalvelussa.

Turun torilla viime kuussa tapahtuneissa puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.