Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Suomen kuninkaan perillinen tarjoaa viinielämyksiä suomalaisille

Prinz Donatus Von Hessen vieraili huhtikuussa 2012 Suomessa esittelemässä viinejään
Prinz Donatus Von Hessen vieraili huhtikuussa 2012 Suomessa esittelemässä viinejään
Julkaistu 25.04.2012 15:58(Päivitetty 25.04.2012 16:09)

Jos Suomen eduskunnan päätös vuodelta 1918 olisi jäänyt voimaan, olisi maamme johdossa tällä hetkellä presidentin sijaan kuningas von Hessenien suvusta. Vaikka näin ei olekaan, pääsevät suomalaiset silti nauttimaan kuninkaallisia viinejä.

Sisällisodan jälkeen lokakuussa 1918 Suomen eduskunta valitsi Hessenin prinssin, Friedrick Karlin Suomen kuninkaaksi. Länsivaltojen painostuksesta Friedrick Karl kuitenkin luopui kuninkuudestaan jo saman vuoden joulukuussa ennen kuin ehti Suomeen hoitamaan tehtäväänsä. Kuninkaallisten velvollisuuksien sijaan Hessenien suku jatkoikin perinteisen laatuviinitilan johtamista.

Tänä päivänä Friedrick Karlin pojanpoika H.K.K Landgraf Moritz von Hessen sekä hänen vanhin poikansa Prinz Donatus von Hessen johtavat perinteikästä Hessenin viinitilaa. Suurin osa Hessenien viinitilan tuotannosta on Riesling-rypälettä ja viinit ovatkin hinta-laatusuhteeltaan maailman huippuja muun muassa Wine Spectator -lehden antaman arvion mukaan.

Hessenin suvulla on viinitarhoja noin 45 hehtaaria ja ne sijaitsevat pääosin arvostetulla alueella Saksan Rheingaussa Johannisbergissä. Palstat ovat parhailla paikoilla ja suurin osa niistä on niin sanottuja ensimmäisen kasvuluokan (Erste Gewächs) tarhoja.

Kuninkaallista kuohuvaa ja kätevä hanapakkaus kevään juhliin

Prinz von Hessenin H Riesling -hanapakkaus ilmestyy Alkoihin toukokuun lopulla.Wennerco

Alkon normaalista valikoimasta on löytynyt jo useamman vuoden ajan von Hessenin viinitilan kuivaa Prinz von Hessen Riesling Brut -kuohuviiniä. Kuohuviini on ollut suomalaisten keskuudessa erittäin suosittu. Kyseessä ei ole mikään halpa kuohuva, mutta arvoiden mukaan juoma on laadullisesti hintansa väärti.

Alkon tilausvalikoimista on lisäksi löytynyt muutaman vuoden ajan Hessenin viinitilan oma erikoisuus, josta prinssi Donatus von Hessen kertoo olevan erityisen ylpeä. Viinitilan lippulaiva, vuodesta 2007 alkaen valmistettu Dachsfilet -valkoviini on valmistettu osittain punaviinin tavoin; osa rypäleistä käy ensin 4-6 päivää kuorineen kunnes 40% sokerista on muuttunut alkoholiksi. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan ja massa jatkaa käymistä terästankeissa.

Uutuutena Alkon valikoimiin ilmestyy toukokuun lopussa Prinz von Hessenin H Riesling -viini kahden litran hanapakkauksessa. Tämä puolikuiva, raikas ja hedelmäinen valkoviini sopii mainosti vaikkapa aperitiiviksi tai noutopöydän juomaksi kevään juhliin. Viinin kanssa yhteen sopivat myös erilaiset kalaruoat, äyriäiset sekä parsa. Hanapakkauksen hinta tulee olemaan Alkossa noin 25 euroa.

(MTV3)

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • 17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • 16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • 15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • 12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"