Mainos

Suomen Jakki ehdolla Paul-mustekalan seuraajaksi

Maailmalla etsitään seuraajaa edesmenneelle Paul-mustekalalle, joka ennusti oikein kahdeksan ottelun tulokset jalkapallon MM-kisoissa vuonna 2010. Yksi ehdokkaista on Helsingin Sea Lifen Jakki-meritursas.

– Jakki ennustaa EM-finaalia varmaan perjantaina aamulla. Jakki onkin ollut tällä viikolla hyvin mietteliäällä tuulella. Yleensä se leikkii ja touhuaa, kertoo Sea Lifen markkinointipäällikkö Mirka Anttila.

Jacques eli Jakki on ennustanut aiemmin jääkiekkoa ja säätä - tosin epäluotettavasti.

Eläinennustajista buumi maailmalla

Spiegel-lehden mukaan EM-turnauksia ovat ennustaneet lupaavasti Nelly-elefantti, Emma-sika, saukot Ferret ja Mörmel sekä Xaver-bulldoggi. Yvonne-lehmä puolestaan epäonnistui kesäkuun alussa, kun se hylkäsi Saksan ruokakaukalon ja meni syömään Portugalin lipun luokse.

Portugalissa ennustuksia tekee Paulus-mustekala, Ukrainassa Fred-kesyhilleri, Britanniassa Nicholas-laama ja Thaimaassa Tik-hylje.

Saksassa ennustuksissa on menty liian pitkälle. Die Welt -lehti kertoi alkuviikosta, että joitakin lemmikkejä on jo hylätty tienvarsiin ja myyty eBay-huutokaupassa, koska ne ovat povanneet urheilutuloksia väärin.

– Melkein joka päivä jokin koira tai sika julistetaan seuraavaksi oraakkeliksi. Näitä alkaa olla vähän turhan paljon, sanoo eläinsuojelujärjestö Tierschutzbundin tiedottaja Marius Tünte Spiegel-lehdessä.

Saksassa arvostelua on herättänyt esimerkiksi radio-ohjelma, jossa pytonkäärme Ado profetoi kahdella elävällä rotalla.

– Joka kanavalla on nyt omat eläimensä. Tuntuu kuin kaikki laittaisivat eläimiä kameran eteen, Tünte moittii BBC:n haastattelussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.