Suomen huoltopäälliköltä jämäkkä vastaus Krista Pärmäkosken haukkuihin – "Kyllä me sukset osataan voidella, se on taivahan tosi"

Huoltopäällikkö Ari Hukka kommentoi huollon ja urheilijoiden välejä:"Median lietsomaa nokittelua" 2:50
Huoltopomo Aki Hukan kommentit MM-kisojen huollon onnistumisesta.

Suomen huoltotiimi sai kritiikkiä Seefeldin MM-kisoissa. Huoltopäällikkönä ensimmäistä kauttaan hommaa johtava Aki Hukka on pettynyt kisojen tuloksiin, mutta painottaa, ettei mitään radikaalia virhettä ole tapahtunut.

Krista Pärmäkoski sanoi kolmen kilpailun jälkeen, ettei suksi toiminut kuten piti. Viestissä hänen sanojensa mukaan ”suksi väsähti” ja kisat päättäneen 30 kilometrin kilpailun jälkeen palaute oli vielä suorempaa.

– Ihan hyvä kisa suksenvaihtoon asti. Sitten selkeästi tapahtui jotain. On joku virhe tullut siinä suksen voitelussa, Pärmäkoski sanoi lauantaina pettyneenä.

Hukka kiisti tämän väitteen ”totaalisesti”.

– Meillä on maailman parhaat ammattilaiset tuolla rekassa ja minä luotan niihin miehiin, jotka tuolla duunaavat ja kyllä me sukset osaamme voidella. Se on taivahan tosi, Hukka sanoi tiukasti. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Pärmäkoski: Kaikki meni hyvin suksenvaihtoon saakka 2:18
Krista Pärmäkosken kommentit 30 kilometrin kisan jälkeen. 

Tavallaan Hukka myös ymmärtää kritiikin. Kun urheilija on pettynyt, hän saattaa sanoa asioita tiukemmin kuin tarkoittaa. Ja palautetta pitääkin huoltopäällikön mielestä tulla.

– Sitä minä toivoisin, että ensin keskusteltaisiin meidän kanssa, ennen kuin mennään sanomaan palaute julkisuuteen. Se voi olla, että keksitään jotain sellaista, mikä ei tuntuisi pahalta kummallekaan osapuolelle, Hukka sanoo.

– Kyllähän se (palaute) tuntuu siltä, että me olemme tehneet työmme huonosti. Ei sitä voi kiistää. Me olemme tehneet duunia sen jälkeen, kun näin on sanottu ja olemme joskus löytäneet jotain, mitä olisi voitu tehdä paremmin, mutta ei nyt mitään hirveätä ole löydetty, hän kertoo.

Yhteistyö toimii

Vaikka kritiikkiä on tullut, Hukka ei halua ärhennellä kenellekään. Asiat käsitellään jälkikäteen järjestelmällisesti. Kisojen aikana on löytynyt parannettavia asioita suksihuollossa, mutta ei mitään sellaista, jolla kaikki ongelmat olisivat selittyneet.

Huoltotiimiin kuuluva Ari Marjetta sanoi Ylen haastattelussa, että urheilijoiden käytöksessä olisi toivomisen varaa. Hukka painottaa, että yhteistyö kyllä toimii.

– Totta kai se toimii. Me olemme kaikki ammattilaisia. Aina tulee klikkejä, kun on kaksi ihmistä ja asioista voi olla eri mieltä, ja se voi pettymyksen hetkellä purkautua miten vain myös meidän puolelta. Mutta ei meillä mitään, voimme tervehtiä toisiamme ja mennä huomenna samalla lentokoneella kotiin, Hukka sanoo.

– Tietysti pettymyksen hetkellä tunteet nousevat pintaan ja tunnelma kiristyy, mutta asia on seuraavana aamuna jo toisin.

Suksien toimimisen yksi iso osa-alue on urheilijan oma valinta. Tästä hyvä esimerkki on Iivo Niskasen pronssi, joka johtui osittain heikosti pitävästä suksesta. Niskanen ei syyttänyt huoltoa, vaan itseään. Huolto oli valmistanut hänelle kahdet sukset, joista hän valitsi tietoisesti sen, joka piti vähemmän. Se osoittautui virheeksi.

Lue myös:

    Uusimmat