Suomen ensimmäiset tryffelit kypsyvät ensi vuodeksi

Julkaistu 16.07.2009 10:17

Tryffeli on Suomessa vielä harvinaista herkkua, mutta kotimaisia tryffeleitä saatetaan päästä maistelemaan ensimmäisen kerran jo ensi vuonna. Kotimaiset kesätryffelit maksanevat 600-1000 euroa kilolta.

Suomen ensimmäinen tryffelisato valmistuu parhaillaan Juvalla Etelä-Savossa. Paikallisen tryffelikeskuksen johtajan Salem Shamekhin mukaan tryffelien eli multasienten kasvatuskokeilu vaikuttaa onnistuneelta kolme vuotta projektin aloittamisen jälkeen.

Ensimmäisestä sadosta kesätryffeleitä kertynee vain parin kilon verran, mutta sen jälkeen odotettavissa on 150-300 kiloa vuosittain. Kotimaisista kesätryffeleistä joutunee pulittamaan peräti 600-1000 euroa kilolta.

Juvan tryffelikeskus pyrkii auttamaan tryffelitarhojen perustamisessa ympäri Suomea. Maassamme on jo nyt parikymmentä tryffelitarhaa.

Shamekhin mukaan suomalaiset tryffelit ovat jo herättäneet kiinnostusta Italiassa, mutta tulevaisuudessa herkkuja riittää myös kotimaisille markkinoille.

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle