Suomen ensimmäinen baristamestari valittiin 20.9.

Kaikkien aikojen ensimmäiseksi baristojen Suomenmestariksi valittiin helsinkiläisessä ravintola Pravdassa työskentelevä Jarmo Auerokoski. Hän teki tuomareihin vaikutuksen rauhallisen tyylikkäällä esiintymisellään ja näyttävällä tekniikallaan. Aurekoski lähtee edustamaan Suomea kahvimestareiden MM-kisoihin Monte Carloon 12.-15.lokakuuta. - - Lähden Monte Carloon voittamaan. Harjoittelen kuin hullu ja edustan Suomea kunnialla, voittoaan tuulettanut Aurekoski lupasi.

Barista on italiankielinen sana, joka alun perin tarkoittaa espressokahvien valmistuksen hallitsevaa baarimestaria. Hyvä barista on kahvilan sielu, joka tarjoaa asiakkaalle samanlaisia positiivisia elämyksiä ja kokemuksia kuin taitava baarimestari tai keittiömestari.

Monista TV-sarjoistakin tuttu uusi nuorekas kahvilakulttuuri on nyt tullut todella voimalla Suomeen. Kahviloissa hengailu on yksi tämän päivän kuumimpia trendejä. Yhä useammassa kahvilassa ystävien tapaamisen ja lehtien selailun lomassa nautitaan espressokahvijuomia, jotka valmistaa taidolla ravintola-alan uusi ammattilainen, barista. (Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat