Suomelle loistotulos EM-kisojen avauksessa – Panu Autiolle sadas maajoukkueosuma

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelasi 3-3-tasapelin Italiaa vastaan EM-kilpailujen avausottelussa Hollannin Groningenissa.

Suomi aloitti ottelun räväkästi, kun Henri Alamikkotervo siirsi joukkueen johtoon vain vajaan minuutin pelin jälkeen. Italia nousi kuitenkin puoltatoista minuuttia myöhemmin tasoihin Douglas Nicolodin osumalla. Tasatilanne säilyi ottelussa pitkään, kunnes toisen puoliajan puolivälissä Cainan De Matos siirsi Italian johtoon.

Kaksinkertaisen Euroopan mestarin johto ei kestänyt kuitenkaan kuin kymmenen sekuntia. Alamikkotervo viimeisteli illan toisensa ja lukemat 2-2:een. Panu Autio pommitti kolmea minuuttia myöhemmin pallon yläkulmaan. Se oli Aution sadas maajoukkueosuma.

Suomen voitto jäi kuitenkin reilun minuutin päähän, sillä De Matos osui toistamiseen ja loppulukemat olivat 3-3. Kaikki Suomen lohkon joukkueet ovat yhdessä pisteessä avauskierroksen jälkeen Slovenian ja Kazakstanin tasattua pisteet 4-4-numeroin.

Suomen seuraava ottelu on maanantaina. Vastaan tuolloin asettuu Kazakstan.