Mainos

Suomeen tuodaan yhä enemmän käytettyjä autoja ulkomailta – myynti viisinkertainen uusiin verrattuna

Autoliikkeet tuovat yhtä enemmän käytettyjä autoja ulkomailta, joka usein lisää ostajien valinnanvaraa. Autojen tuonti ei ole enää ainoastaan yksityishenkilöiden varassa. Erityisesti dieselautot kiinnostavat ostajia.

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan Suomessa halutaan ostaa paljon käytettyjä dieselautoja, sillä etäisyydet ovat pitkiä ja ajokilometrit suuria verrattuna muuhun Eurooppaan. Näin on etenkin maaseudulla ja pienissä kaupungeissa.

Useisiin muihin maihin verrattuna dieselautojen osuus uusista autoista on kuitenkin Suomessa vielä paljon pienempi, joten käytettyjä dieselautojakin on tarjolla vähemmän. Rissan mukaan autokauppa ei pääse kiinni tuoreisiin muutaman vuoden vanhoihin dieseleihin.

– Jos ei ole rahaa kalliiseen uuteen, niin haetaan mieluummin käytetty diesel ulkomailta, Rissa arvioi.

Käytettyjä viisi kertaa niin paljon kuin uusia

Rissan mukaan käytettyjä autoja tuotiin ulkomailta viime vuonna 25 000, ja tänä vuonna ollaan jo 29 000 auton vauhdissa. Käytettyjä autoja myydään Suomessa vuosittain 600 000-650 000 kappaletta. Autoala ennustaa, että uusien autojen menekki on tänä vuonna 120 000, eli käytettyjen autojen kauppa on tänä vuonna karkeasti viisinkertaista verrattuna uusien autojen myyntiin.

– Käytettyjen autojen kauppa on paljon vakaampaa kuin uusien autojen kauppa. Heilahtelut eivät ole niin jyrkkiä kuin uusien autojen kaupassa nousu- tai laskusuhdanteessa, Rissa sanoo.

Käytettyihin autoihin keskittyvällä autokauppa Kamuxilla on omia autoliikkeitä Ruotsissa ja Saksassa, joista autoja voi tuoda tarvittaessa Suomeen.

– Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisella kuluttajalla on valittavanaan esimerkiksi yhden liikkeen 100 auton sijaan yli 3 000 autoa Suomen, Ruotsin ja Saksan valikoimasta, kertoo Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski.

***

1:11

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.