Suomalaisyritys kovassa joukossa start up-yritysten World Cupissa

Suomalainen startup-yritys on kilpaillut tuotelanseerauksien huipputapahtumassa Kaliforniassa, Piilaaksossa.

Oululainen FilmMe Group haki kilpailusta sijoittajaa ja tunnettavuutta paikannukseen perustuvalle rannekekameralleen. Yrityksen perustivat vuonna 2011 ex-nokialaiset Tapio Koivukangas ja Jani Lehto sekä yrittäjä ja mediapersoona Lauri Salovaara.

Yöllä Suomen aikaan käydyssä finaalissa ei Suomelle voittoa herunut. Finaalissa olevat startupit esittelivät ideansa tuomaristolle, jossa oli mukana muun muassa Microsoftin, Googlen ja Samsungin edustajia. Suomalaisyritys oli kuitenkin äärimmäisen kovassa joukossa, sillä finaaliin oli valikoitu kaikkiaan 30 yritystä 16 eri maasta.

- Emme voittaneet, mutta siellä oli käsittämättömän hienoja firmoja. Yrityksemme kuului tulevaisuuden teknologiagenreen. Ryhmän voitti amerikkalaisyhtiö, joka keksi filtterin. Siinä likaista vettä laitetaan filtterin yläpuolelle ja vesi tulee filtterin läpi puhtaana ulos, Salovaara kertoi Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crewn haastattelussa.

- Fanitan heitä todella paljon. He pelastavat ihmishenkiä.

Suomalaiset hakivat kilpailusta sijoittajaa ja tunnettavuutta rannekekameralleen.

- Olemme keksineet videokameran, joka on täysin automaattinen. Esimerkiksi, jos lähtee pyöräilemään tai ratsastamaan kamerajärjestelmä seuraa kohdettaan ja jakaa videon käyttäjän omalle tilille automaattisesti, esittelee Salovaara.

Videokamerajärjestelmä perustuu paikannukseen ja sillä voidaan seurata kohdetta automaattisesti zoomaten jopa satojen metrien päähän. Kuvattavalla on käytössään ranneke, jonka avulla kuvattu video latautuu käyttäjän omalle tilille osoitteeseen www.filmme.tv, josta sen voi jakaa esimerkiksi Facebookiin.

Teknologia-alan startup-yrityksien kisa Yhdysvalloissa on järjestetty jo yhdeksänä vuonna. Tapahtuman järjestää amerikkalainen voittoa tavoittelematon organisaatio SVForum, joka jakaa tietoa, järjestää ohjelmia ja verkostoja maailmanlaajuistesti teknologia-yhteisöille.

 

Lue myös:

    Uusimmat