Suomalaisyhtiö tiedottaa merkittävästä läpimurrosta: "Auttaa lisäämään sähköautojen kysyntää"

Sähköautoilu tutuksi – tässä Kamuxin vinkit 2:09
Onko sähköautoilun perusteet hanskassa? Jos ei, niin katso tämä video!

Suomalainen energiayhtiö Fortum kertoo kehittäneensä uuden teknologian ladattavien litiumioniakkujen sisältämän litiumin kierrättämiseen, minkä se uskoo poistavan pullonkauloja liikenteen sähköistymisen tieltä.

Kansainvälisen energiajärjestön ennusteen mukaan sähköautojen määrä maailman teillä tulee kasvamaan nykyisestä kolmesta miljoonasta peräti 125 miljoonaan tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.

Sähköautojen kysynnän kasvaessa myös akkumateriaaleja tarvitaan aiempaa enemmän. Litium on yksi arvokkaimmista sähköajoneuvoissa käytettävien akkujen raaka-aineista, joten sen hyödyntäminen kestävällä tavalla on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää.

Litiumin saannin on ennakoitu muodostavan pullonkaulan sähköautojen yleistymiselle. Fortumin mukaan sen patentoima teknologia auttaa juuri tässä ongelmassa.

– Tämä on merkittävä kehitys, joka auttaa vastaamaan sähköautojen valtavaan kysyntään ja lisäämään sitä, kertoo tiedotteessa Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer.

"Parantaa sähköautojen tuotantoon liitettyä kestävyyshaastetta"

Uudella teknologialla pystytään paitsi ottamaan talteen ja kierrättämään sähköautojen akkujen sisältämää litiumia yhä kestävämmällä tavalla, myös tuottamaan akkuihin sopivaa kierrätettyä litiumia teollisessa mittakaavassa. 

– Litiumin ja muiden sekundaarisista lähteistä, kuten sähköajoneuvojen akuista, talteen otettavien materiaalien kierrätys tukee niukasti saatavilla olevien raaka-aineiden käyttöä, parantaa sähköautojen tuotantoon liitettyä kestävyyshaastetta sekä pienentää akkutuotannon hiilidioksidipäästöjä.

Fortum sanoo uskovansa, että patentoimansa teknologian ansiosta se pystyy kilpailemaan kestävänä vaihtoehtona akkujen kierrätyksessä ja tuotannossa jopa maailmanlaajuisella tasolla.

Lähde: Fortum

Lue myös:

    Uusimmat