Suomalaisvalmentaja Toni Söderholmilta huima loikkaus – kova ratkaisu mahdollisti huippupestin: "Houkutteleva mahdollisuus"

Suomalainen Toni Söderholm on SC Bernin uusi päävalmentaja, jääkiekon sveitsiläisjätti tiedottaa. Söderholm ja Saksan jääkiekkoliitto purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä. 

Sveitsiläinen Blick-lehti uutisoi siirrosta jo tiistaina, ja asialle saatiin vahvistus keskiviikkona. Söderholm ehti valmentaa Saksan miesten maajoukkuetta lähes neljä vuotta hyvällä menestyksellä. 

– Olisimme halunneet jatkaa yhteistä matkaamme. Halu muutokselle tuli Tonilta, joka kaipasi päivittäistä työtä (seura)joukkueen kanssa. Puntaroimme asiaa, ja lopulta päätimme toteuttaa hänen toiveensa. Toivomme hänelle kaikkea hyvää jatkoon, Saksan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Peter Merten kommentoi tiedotteessa.

Söderholm, 44, kiitteli liittoa luottamuksesta. 

– Mahdollisuus liittyä lyhyellä varoitusajalla Euroopan huippuseuraan, jossa olen itse pelannut, on houkutteleva, Söderholm kommentoi.  

Bernin seurajohto on innoissaan uudesta hankinnastaan. Söderholmin tuore sopimus on voimassa kevääseen 2024 saakka. 

– Toni oli johtaja pelaajana, nyt hän on valmentaja. Hän pystyy työskentelemään sekä kokeneiden että nuorien pelaajien kanssa ja kehittämään heitä. Hän sopii filosofiansa kanssa täydellisesti strategiaamme ja joukkueeseemme, Bernin urheilujohtaja Andrew Ebbett linjaa. 

SC Bernin päävalmentajan paikka avautui, kun seura irtisanoi ruotsalaisluotsi Johan Lundskogin 5. marraskuuta.

Pelaajaurallaan varsinkin HIFK-paidasta tuttu Söderholm kiekkoili Bernissä kausilla 2005-2007.  

Lue myös:

    Uusimmat