Suomalaisten naisten suurimmat meikkimokat

Meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkima paljastaa suomalaisten naisten kompastuskivet meikkaamisessa – ja samalla omat sudenkuoppansa.

Suomalaiset naiset ovat meikkipaletin kanssa käytännöllisiä: viiden minuutin meikkivinkit ovat heille kultaakin arvokkaampia. Helsinkiläinen meikkitaiteilija-kampaaja Mariela Sarkima, 32, paljastaa vaaleiden suomalaisten naisten rakastavan yli kaiken aurinkopuuteria ja pitävän huolta, että ripset ovat aina ojossa.

– Meidän suomalaisten naisten meikkikulttuurissa hyvää on ripsivärin käyttö. Me emme mene minnekään ilman ripsiväriä, meikkaaja kiittelee.

Sarkima varoittaa kuitenkin suttumaskista ja hämähäkkiripsistä – vaaleat suomettaret eivät tarvitse sitä kaikkein tuuheuttavinta, voluumisinta ja tumminta ripsiväriä.

Helmasyntinä taas suomalaisilla naisilla on unohtaa maalatun taulun kehystäminen.

– Kulmakarvat – hyvin muotoillut kulmakarvat tekevät jo itsessään niin paljon, meikkitaiteilija huokaa.

– Toinen moka on meikkipohjan teko. Monet luulevat, että pelkkä puuteri riittää meikkipohjaksi. Kuivan ilman kanssa lopputulos on arvattavissa. Se on sääli, sillä meillä suomalaisilla on muutoin erittäin hyvä iho, mikä johtuu ruokavaliostamme sekä siitä, ettemme meikkaa hirveitä pakkelimääriä, Sarkima luettelee.

Ei glitteriä ennen yhtätoista!

Kuten me kaikki, myös itse meikkitaiteilija on sortunut meikkimokiin.

– Vuonna -99 sain ajokorttini. Opiskelin tuolloin meikkaajaksi ja naamassani oli koko meikkikoulunpaletti. Kaikki meikit kun piti testata kerralla. Minulla oli kaiken maailman pinkkiviolettihäivytykset silmissä, kun menin otattamaan kuvaa ajokorttiini. Kuva oli mustavalkoinen ja voi sitä sotamaalausta! Sarkima nauraa.

– Tuolloin opin, että vähempikin riittää.

Meikkitaiteilija paljastaa kuitenkin paheensa, joka ei ole ajankaan myötä karsiutunut.

– Olen vähän harakka: tykkään kaikesta, mikä kimaltaa. Yhdessä televisiosarjassa sanottiin hyvin: "Ei ikinä glitteriä ennen yhtätoista!" Se on hyvä neuvo, vaikka joskus sorrunkin kimallerajauksiin heti aamuvarhaisella! Sarkima vinkkaa hymyssä suin.

Teksti: Katri Koskinen

Kuvat: MTV3/Jenni Reikko, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja