Suomalaisten kasvanut uutisnälkä näkyy MTV:n uutissisältöjen kaikessa kulutuksessa – MTV Uutiset Liven videokäynnistykset ovat lähes kolminkertaistuneet

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Ympärivuorokautinen uutispalvelu MTV Uutiset Live on ollut jo ennestään mtv-palvelun suosituimpia sisältöjä. Liven kautta saat tietää uusimmat ja kiinnostavimmat uutiset joka päivä.

Uutissisältöjä kulutetaan nyt paljon: MTV3-kanavan illan uutislähetysten keskikatsojamäärät kasvaneet jopa yli 60 prosentilla. Tv-lähetysten katsojamäärien lisäksi myös MTVuutiset.fi-sivuston käyttö on ollut kovassa kasvussa.

Luotettavan ja ajantasaisen uutisoinnin kysyntä on kasvanut koronaepidempian aiheuttamien poikkeusolojen myötä. Kysynnän kasvu näkyy voimakkaasti MTV:n uutis- ja ajankohtaissisältöjen kulutuksessa.

MTV3-kanavan uutis- ja ajankohtaisohjelmat tavoittivat viikolla 12 (16.–22.3) 3,4 miljoonaa suomalaista, kun ne vielä alkuvuonna tavoittivat keskimäärin 2,8 miljoonaa viikossa.

Illan uutislähetysten keskikatsojamäärät ovat nousseet peräti 50-66 %:lla. Eniten MTV:n Seitsemän uutiset ja Kymmenen uutiset tavoittivat suomalaisia 12.3., 16.3., 17.3. ja 24.3. Tällöin iltauutisia seurasi* yli puolitoista miljoonaa suomalaista. Yksittäisten uutislähetysten tavoittavus on noussut parhaimmillaan yli miljoonan.

Myös alkuvuodesta uudistuneen aamuohjelma Uutisaamun sekä viime syksystä lähtien MTV:n ajankohtaisohjelmistoa täydentäneen Viiden jälkeen -ohjelmien tavoittavuudet ja katsojamäärät ovat nousseet koronauutisoinnin seurauksena selvästi.

Uutisaamu tavoitti viikolla 12 940 000 (+24 % alkuvuoteen verrattuna) ja Viiden jälkeen peräti 1,4 miljoonaa (+59 % alkuvuoteen verrattuna) suomalaista.

– Luotettavan tiedon merkitys korostuu koronaepidemian kaltaisissa tilanteissa. Tämä näkyy nyt hyvin uutis- ja ajankohtaisohjelmien katsojaluvuissa. Ihmisillä on kova tiedon tarve ja siihen tietysti pyritään vastaamaan kaikissa kanavissa, sanoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Uutiskatselun kasvun ja onnistuneiden viihdeohjelmien ansiosta MTV:n kaupallinen katseluosuus on jatkuvasti noussut. Viikolla 12 tehtiin kaupallisen katselun vuoden ennätys 45,5 % osuudella (15–64-v. prime time).

Tv-lähetysten katsojamäärien lisäksi myös MTVuutiset.fi-sivuston käyttö on ollut kovassa kasvussa. Viikolla 12 eri selaimia kävi sivustolla lähes neljä miljoonaa ja sivunäyttöjä kertyi peräti 40 % alkuvuotta enemmän.

Ympärivuorokautinen uutispalvelu MTV Uutiset Live on ollut jo ennestään mtv-palvelun suosituimpia sisältöjä. Parin viime viikon aikana MTV Uutiset Liven videokäynnistykset ovat lähes kolminkertaistuneet alkuvuoteen verrattuna mtv-palvelussa.

Kaiken kaikkiaan MTV Uutiset Live on saanut alkuvuonna käynnistyksiä mtv-palvelussa yli 2,1 miljoonaa. Myös MTVuutiset.fi-sivustolla MTV Uutiset Liven käyttö on kasvanut selvästi viime viikkoina.

– MTV Uutiset Live on nyt lyönyt itsensä toden teolla läpi. Ihmiset haluavat nähdä esimerkiksi hallituksen tiedotustilaisuudet, muut viranomaisinfot ja koko ajan päivittyvät uutistapahtumat reaaliaikaisesti. Ja siihen tietysti vielä nopeat analyysit päälle, Einonen sanoo.

Lähteet: tv:n katselu Finnpanel Oy TV-mittaritutkimus, kaikki 4+ v., alkuvuosi = vko 1-10 2020 ,

*tavoittavuus = vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoista katselua. Online-luvut Adobe Analytics

 *videokäynnistykset

Lue myös:

    Uusimmat