Suomalaisten erikoisimmat unelmat – käyttäisitkö lottovoittosi näin?

Joka lauantai suomalaisissa kodeissa jännitetään, joko lottovoitto osuisi tällä kertaa kohdalle. Mutta miten rahat käytettäisiin? Kysyimme Koti-osion lukijoilta.

Koti-osion lukijoista vain 40 prosenttia käyttäisi lottovoiton omien unelmiensa tavoitteluun – suurin osa auttaisi apua tarvitsevia tai käyttäisi rahat järkevästi, kuten velkojen maksuun. Vain hieman alle 7 prosenttia tuhlaisi kaiken vauhdilla.

– Hankkisin miehelleni huippulääkärin hoitamaan hänet terveeksi sairauksistaan, samalla maksaisin kaikki velkamme pois, sitten ostaisin meille omakotitalon ja toteuttaisin pieniä haaveitani sekä jakaisin muhkeat summat ainakin äidilleni, siskolleni ja veljelleni. Loput säästöön elämistä varten, kirjoittaa nimimerkki "Melinda".

Moni muukin auttaisi läheisiään, etenkin lapsiaan.

– Maksaisin kaikki velat ja laittaisin lapsen tilille huomattavan pesämunan. Kotimme remontin tekisi joku muu, kuin itse. Mummo muuttaisi lähellämme sijaitsevaan hoitokotiin. Vanhemmilleni laittaisin rahaa tilille, kuten myös siskolleni ja hänen perheelleen. Kummilapsia muistaisin myös. Sen jälkeen rakennuttaisin yritykselleni uuden hallin "kaikilla herkuilla". Pitäisin muutaman viikon lomaa ja reissaisin perheen kanssa jonnekin unelmapaikkaan. Sen jälkeen varmaankin jatkaisimme elämää ns. normaalisti.

Lukijoiden erikoisimmat vastaukset

– Ostaisin H.R.Gigeriltä aidon taideteoksen vaikkapa aiheesta Alien..., kirjoittaa "Paula"

– Voittaessani lotossa ostaisin tilkun Costa Del Solia parhaalta uimapaikalta ja rakennuttaisin tontille suomalaisen hirsimökin. Tonttia ympäröi tarpeellisen suuri aita, jotta kesästä voi nauttia saunomalla vaimon kanssa rauhassa.

– Ostaisin Swan 45 täydellä valtamerivarustuksella, kiertäisin maapalloa, ja asettuisin johonkin lämpimään ja perustaisin vaikka purjevenecharter -yrityksen!

– Istuisin päivän kaupan kassalla ja ilmoittaisin että tänään ei tarvitse maksaa. Sen jälkeen lomailisin ja maksaisin lapseni asuntovelat pois.

– Ostaisin itselleni norjalaisen metsäkissan ja saksanpaimenkoiran ja miehelleni moottoripyörän.

– Ostaisin arco-valaisimen

– Loisin uusia työpaikkoja Suomeen perustamalla yrityksiä sellaisten asioiden ympärille, jotka itseä kiinnostaa. Liikeideoita on pää täynnä, vain alkurahoitus puuttuu. Niin paljon upeaa lahjakkuutta menee kortistoissa pyöriessä hukkaan.

– Toteuttaisin unelmani kodista joka sisältää salakäytäviä, elokuvien katsomiseen tarkoitetun huoneen ja sisustaisin pari eri sci-fi sarjojen mukaisesti mm. Doctor Who, Farscape, Stargate. Näiden lisäksi käyttäisin varoja yrityspeli ajatuksiini. Lautapelejä ja sitten universtaali hiekkalaatikko peli pelaajat ymmärtää

– Palkkaisin Sulkavan terveyskeskukseen lääkärin tai kaksi muutamaksi vuodeksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja