Kauhan heiluttelu arkena ja viikonloppuna eroaa selvästi toisistaan Kun arkena ruoka pyritään kokkaamaan mahdollisimman nopeasti, viikonloppuna loihditaan ruokapöytään ajan kanssa jotakin erikoista. Kuulostaako tutulta?
Yhteistäkin piirteitä arkipäivien ja pyhien kattilan kilistelyllä toki on. Molemmissa tapauksissa kotikokit kiinnittävät huomiota ruuan terveellisyyteen ja sen kustannuksiin. Mutta suuri on myös se joukko, joka luonnehtii ruokailua vain välttämättömäksi pahaksi. Näin tuumii joka viides suomalainen. Lisäksi 16 prosenttia valmistaa ruokaa vain viikonloppuisin, ei lainkaan arkipäivinä. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy tutki alkuvuodesta suomalaisten ruokailua ja ruuanlaittoa koskevia käsityksiä. Tutkimukseen vastasi noin 1600 yli 18-vuotiasta suomalaista. Yhtiö tutki suomalaisten ruoka-asenteita edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Ensimmäinen tutkimus tehtiin jo yli 15 vuotta sitten

