Mainos

Suomalaissyntyinen turisti oli turmalaivalla - "todellista säätämistä"

Suomalaissyntyisen, Ruotsissa asuvan Jan Mosanderin viimeinen lomapäivä päättyi todelliseen kaaokseen Italiassa, kun italialaisristeilijä ajoi karille. Alus ajoi karille Italian länsirannikolla myöhään eilen illalla. Italian viranomaisten mukaan risteilyalusturmassa on saanut surmansa kolme ihmistä ja 14 on loukkaantunut.

Mosanderoli huojentunut vaimonsa kanssa, kun he selvisivät laivasta ehjin nahoin.

– Tietysti on huojentunut olo. Mutta minulla ei ollut suurempaa pelkoa, koska minä olen fatalisti. Pääasia on, että selvisimme maihin. Pikkulapsille ja perheille onnettomuus oli varmaan suurempi asia kuin meille, Mosander kertoo MTV3 Uutisille.

Mosanderin mukaan laivalla oli myös kaksi suomalaista, jotka pelastettiin maihin. Hän kummastelee erityisesti laivan kapteenin toimintaa onnettomuustilanteessa.

– Hän ei kertonut aluksi mitään. Sitten sanottiin, että siellä on vain joku sähköongelma. Ja yhtäkkiä painettiinkin jo hälytysnappia, jolloin kaikki juoksivat pelastusveneisiin, Mosander kertoo.

– Ja kun olimme jo päässeet pelastusveneisiin, niin sitten meidät komennettiin vaihtamaan pelastusvenettä. Todellista säätämistä.

Pelastustyöt karille ajaneesta italialaisristeilijästä ovat jatkuneet aamulla. Aluksessa kerrotaan olevan yhä satoja matkustajia, vaikka suurin osa laivassa olleista yli 4 000 ihmisestä on jo saatu pelastettua. Evakuoinnissa ovat auttaneet lähistöllä olleet alukset.

Onnettomuus sattui, kun Costa Concordia -niminen alus oli risteilyllä Välimerellä ja ajoi karille lähellä Isola del Giglion saarta.

Aluksella oli yli 3 000 matkustajaa ja tuhat miehistön jäsentä. Monet matkustajista ovat ulkomaisia turisteja. Aluksen omistavan Costa Crociera -yhtiön mukaan risteilyllä oli muun muassa noin 500 saksalaista ja 160 ranskalaista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.