Suomalaisperheen piti muuttaa isän töiden perässä Kiinaan – nyt töihin kielletään tulemasta ja uusi asuntokin on tyhjillään: "Kannattaisiko se perua nyt kokonaan"

6:22
MTV Uutiset Live: Koronavirus estää suomalaisperheen muuton Kiinaan.

Koronavirusepidemia on sulkenut useita kaupunkeja Kiinassa ja matkustamista on rajoitettu. Varotoimet taudin leviämisen estämiseksi iskevät myös muihin kuin kiinalaisiin ja maassa matkaaviin.

Suomalaisen Aki Lehtisen piti palata filosofian professorin töihinsä Pekingin lähellä sijaitsevaan Tianjinin kaupunkiin. Lennot oli varattu viime viikolle, mutta matkaan ei voitukaan lähteä.

Lehtisen yliopisto on kiinni ja koulu on kieltänyt työntekijöitä saapumasta töihin. Tosin opetus ei olisi käynnissä, vaikka korona ei jylläisikään, sillä Kiinassa vietetään parhaillaan uuden vuoden lomia.

– Periodin piti alkaa 17. helmikuuta, mutta alku peruttiin jo aika monta viikkoa sitten, Lehtinen sanoo.

Koko perhe mukaan

Lehtisen mukana Kiinaan piti tällä kertaa tulla myös vaimo ja lapset. Perheen asuntoon Suomessa oli jo saatu vuokralainen, mutta hänelle jouduttiin viime hetkellä ilmoittamaan, ettei sopimusta synnykään.

– Juuri ennen kuin oltiin sovittu, että tehdään sopimus, niin saatiin kuulla tästä tilanteesta. Onneksi ehdimme sanoa että anteeksi, mutta meidän täytyy katsoa, pääsemmekö lähtemään, perheen äiti Cecilia Therman.

Asunto tyhjillään Kiinassa

Ennen paluutaan Suomeen joulukuussa Lehtinen ehti hankkia uuden, koko perheelle sopivan kokoisen kodin Tianjinista.

– Saa nähdä, kuinka kauan se on siellä tyhjillään. Vähän epävarma olo siitä, kannattaisiko se perua nyt kokonaan, Lehtinen tuumailee.

Katso koko haastattelu artikkelin videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja