Tanskassa koronavirusepäily: Kiinalaisnainen tullut Suomen kautta maahan – suomalaisviranomaiset tietoisia

Osa Kastrupin lentoasemasta Kööpenhaminassa on eristetty koronavirusepäilyn takia, kertoo SVT.

Kiinasta lennolla tullut nainen sai virukseen viittaavia oireita pian sen jälkeen, kun oli saapunut lentokentälle. Ennen Kööpenhaminaan tuloaan naisen lento oli tehnyt välilaskun Suomeen Helsinki-Vantaalle.

– Kun nainen tuli lentokentälle eikä voinut hyvin, seurasimme annettuja ohjeita. Otimme yhteyttä sairaalan osastolle ja lähetimme naisen ambulanssilla sinne, kertoi Kastrupin lentoaseman tiedotuksesta vastaava Kenni Leth.

Nainen vietiin sairaalaan, ja osia lentoaseman kolmosterminaalista eristettiin turvatoimena. Lethin mukaan nainen oli käyttänyt hengityssuojainta koko sen ajan kun oli lentokentällä. Nainen eristetään, minkä jälkeen hänelle tehdään kokeita, joissa selvitetään, onko hänellä koronavirus. Terminaali siivotaan ja desinfioidaan viranomaisten ohjeiden mukaan.

Helsinki-Vantaalla odotetaan THL:n ohjeita

Finavian viestintäkoordinaattorin Elina Suomisen mukaan Finavia on saanut Kastrupin lentokenttäviranomaisilta tiedon epäilystä.

– Olemme nyt olleet yhteydessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) ja odotamme parhaillaan ohjeita siitä, miten toimimme, Suominen kertoi STT:lle.

Suomisen mukaan nainen on todennäköisesti liikkunut Schengen-alueen ulkopuolelta tulleiden matkustajien transit-alueella, mutta sen tarkemmin hänen liikkeistään ei toistaiseksi ole tietoa.

Suominen ei osannut kertoa, oliko naisella myös Helsinki-Vantaalla käytössään hengityssuojain.

Lue myös:

    Uusimmat