Suomalaisnuoret ovat hurahtaneet japanilaiseen kulttuuriin – tunnetko jo nämä ilmiöt?

Minkä takia suomalaisnuoret ovat innostuneet japanilaisesta popkulttuurista? 2:40
Minkä takia suomalaisnuoret ovat innostuneet japanilaisesta popkulttuurista?

Japanilainen popkulttuuri kokee uutta nousua suomalaisten nuorten keskuudessa. Mikä harrastuksesta tekee niin suosittua?

Japanilainen populaarikulttuuri on kasvattanut suosiotaan viime vuosina entisestään. Myös suomalaisnuoret ovat innostuneet monista japanilaisen kulttuurin aspekteista, kuten mangasta, animesta ja cosplaysta.

Helsingissä järjestettävän populaarikulttuuritapahtuma Popcultin viestintävastaava Saara Tuomisto vieraili Viiden jälkeen -lähetyksessä avaamassa, mitä eri alakulttuurit tarkoittavat.

Katso yllä olevalta videolta, mitkä tekijät selittävät japanilaisen populaarikulttuurin suosiota Suomessa. Koko Viiden jälkeen -keskustelun voit katsoa artikkelin lopusta löytyvältä videolta.

Japanilaisen populaarikulttuurin "uusi buumi"

Saara Tuomiston mukaan japanilainen populaarikulttuuri on vyörynyt Suomeen jo 1990-luvulla esimerkiksi Pokémonin sekä Sailor Moon -animaatiosarjan kautta.

Koronapandemian seurauksena nyt on meneillään Tuomiston mukaan ikään kuin uusi buumi, sillä moni löysi kotona istuessaan somen ja suoratoistopalveluiden kautta animen.

Japanilainen populaarikulttuuri pitää luonnollisesti sisällään valtavasti erilaisia asioita, mutta Tuomiston mukaan Suomessa nousevat esille varsinkin cosplay, anime sekä manga.

Manga on Japanissa tehtyä sarjakuvaa ja anime taas Japanissa tehtyä animaatiota. Kummatkin pitävät sisällään hyvin erilaisia tyylilajeja sekä aiheita – niin lapsille kuin aikuisille.

Cosplay puolestaan tarkoittaa pukeutumista erilaisiksi hahmoiksi.

– Hahmot voivat olla anime-sarjoista, mangasta, peleistä tai ihan näytellyistä leffoista. Cossata on sana, jota käytetään Suomessa, Tuomisto kertoo.

Katso myös: Japanilainen kulttuuri hurmaa suomalaisnuoria – tällaista on supersuosittu cosplay

Japanilainen kulttuuri hurmaa suomalaisnuoria – tällaista on supersuosittu cosplay 9:36
Helsingissä järjestettävän populaarikulttuuritapahtuman Popcultin viestintävastaava Saara Tuomisto vieraili Viiden jälkeen -lähetyksessä avaamassa, mitä eri alakulttuurit tarkoittavat ja miksi japanilaisesta populaarikulttuurista on tullut niin suosittua Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat