Tällaista et muualta Suomesta löydä: Markus pyörittää Helsingissä videopelihallia, jonka tarjonta iskee retropelien ystävien sydämiin

Tällaista et muualta Suomesta löydä – Markus pyörittää Malmilla videopelihallia, jonka tarjonta iskee retropelien ystävien sydämiin 5:32
Markus Autio pyörittää Helsingin Malmilla videopelihallia, josta löytyy 80 erilaista peliä.

Helsingissä sijaitseva videopelihalli tarjoaa jotakin jokaiselle kolikkopelien ystävälle

Vilkkuvia valoja, kasibittistä musiikkia ja rivi toisensa jälkeen kolikkovideopelejä, joihin moni meistä latoi 1990-luvulla kukkarostaan löytyviä markkoja.

Tämä Suomen mittapuulla ainutlaatuinen retrounelma löytyy Helsingin Malmilta videopelihalli Sugoista, jossa kaikkia pelejä pääsee pelaamaan pelkän sisäänpääsymaksun turvin.

Game over ei ole siis game over ennen kuin omat hermot antavat periksi.

Arcade-tyyppiset videopelit olivat Sugoin omistaja Markus Autiolle alun perin vain 2000-luvun alussa alkanut harrastus.

Pelikoneita alkoi kertyä Aution kerrostaloasuntoon ja tiettyyn pisteeseen päästyään mies alkoi pohtia, pitäisikö vain kuopata koko harrastus vai tehdä peleillä jotain muuta.

Katso artikkelin alusta löytyvältä videolta, miltä videopelihalli Sugoissa näyttää.

Laaja valikoima erilaisia kolikkovideopelejä

Alkuun Autio pyöritti videopelihallia toisen kerroksen varastotilassa ja pelattavia pelejä oli 30.

Nykyisessä toimitilassa tilaa on jo sen verran, että 80 pelikonetta mahtuu halliin vaivattomasti.

Suosituimpia peleistä ovat musiikkipelit, joille on Aution mukaan selkeästi oma fanikuntansa. Valikoimassa on myös perinteisiä avaruusräiskintäpelejä sekä ammuskelupelejä, joissa ammutaan pyssyllä vihollisia ruudulta, autopelejä, taistelupelejä sekä erilaisia pulma- ja puzzlepelejä.  

Aution oma suosikki on pulmapeleihin lukeutuva klassinen Tetris.

Kaikki peleistä eivät ole suinkaan retroja vaan hallista löytyy sopuisasti hakattavaa niin Tekken-nostalgikoille kuin Mario Kartinkin ystäville ja hien saa pintaan esimerkiksi tanssipelissä.

Viikonlopun hulina on oma kokemuksensa

Jos et ole ikinä kuullut Sugoista, vaikka pelihalli on ollut toiminnassa vuodesta 2015 alkaen, ei ihmekään. Autio ei nimittäin mainosta paikkaa mitenkään.

Perjantaina klo 16 ovien auetessa sisään alkaa kuitenkin tupsahdella pelaajia tasaisena virtana. Pelihallin maine kirii suusta suuhun ja ajoittaiset mediajutut tuovat paikalle uusia uteliaita.

Videopelihalli on auki vain viikonloppuisin ja perjantain ja lauantain aikana kävijöitä on noin 70–100, sunnuntaisin noin 40–70. Rauhallisemman pelipäivän perässä kannattaa vierailla siis sunnuntaina.

– Se on omanlaisensa kokemuksensa kuitenkin se perjantain ja lauantain hulina, Autio vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat