Suomalaismiljonääri kertoo: Musta Amex herättää hämmästystä

Kortti tuntuu viileältä ja painavalta kädessä. Eikä ihmekään, sillä salaperäinen, musta American Express on valmistettu titaanista.

Suomalaismies hankki ensimmäisen American Expressinsä vuonna 1990. Siitä muistutuksena nykyisessä American Express Centurion Cardissa (kansanomaisesti musta Amex) lukeekin "member since 90". Platinakortti vaihtui kymmenisen vuotta sitten hulppeaan mustaan Amexiin, kun yhtiöltä tuli kotiin kirje.

– Mustan Amexin saa vain kutsusta, ja silloin sain kotiini kirjeen, jossa luki "invitation for Centurion Card". Totta kai tartuin harvinaiseen tarjoukseen, mies kertoo MTV3 Uutisille.

Mustan American Expressin voi saada, mikäli yhtiö katsoo henkilön käyttäneen korttia avokätisesti ja maksaneen laskun aina ajallaan.

Kovat vuosimaksut

Vaikka luksuskortista joutuu vuosittain pulittamaan 2300 euroa pelkkää vuosimaksua, on se suomalaismiehen mukaan kaiken sen arvoista.

– Vaikka vaimo onkin sitä mieltä, että vuosimaksu on aivan järjetön, on kortissa mielestäni sellaisia etuja, joita ei voi mitata rahassa. Matkustan paljon, ja kortilla saan korotettua esimerkiksi matkustusluokkaa lentokoneessa tai huonetasoa hotellissa. Korttiin kuuluu myös 24h concierge-palvelu (henkilökohtainen palvelu), josta voi tilata vaikka kukkia keskellä yötä jonkun ovelle. Ja testattu on, toimii.

Suomessa on tiettävästi alle kymmenen ihmistä, joiden lompakosta löytyy musta Amex. Suomen American Express ei edes myönnä mustaa korttia, vaan suomalaisten kortit ovat jonkun muun maan kautta saatuja. MTV3:n haastatteleman miehen kortti on Britanniasta.

Koska kortti on niin harvinainen, herättää se uteliaisuutta kauppojen ja ravintoloiden kassalla. Mies kertoo, että yksi jos toinenkin tarjoilija ja kassatyöntekijä on kysellyt kortista.

– Minulta kysytään, mikä kortti se on ja miksi se painaa niin paljon. Ruotsissa tarjoilija meni esittelemään korttiani koko henkilökunnalle, koska kukaan ei ollut ennen nähnyt sellaista, suomalaismies naurahtaa.

American Express ei luovuta tietoja siitä, minkälaisilla ihmisillä on hallussaan musta Amex. Useiden luonnehdintojen mukaan yleisin omistaja on kuitenkin mies, jonka omaisuus on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja