Suomalaismiehet naistenpäivästä: Naiset ovat erinomaisia kaikkina päivinä!

Naistenpäivänä useimmilta miehiltä odotetaan kauniita sanoja ja huomionosoituksia. Mitä mieltä miehet ovat naistenpäivästä?

Mitä miehet ajattelevat naistenpäivästä? Toivovatko miehetkin omaa juhlapäiväänsä kalenteriin, jolloin vastakkaisen sukupuolen edustajat kehuisivat heidät maasta taivaisiin?

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta. Juhlapäivä muistuttaa naisten oikeuksien ja tasa-arvon toteutumisesta ja sen kehityksestä eri puolilla maailmaa.

. Vuonna 1857 vaatetehtaiden naistyöntekijät järjestivät mielenosoituksen työolojensa parantamiseksi. Tuolloin naiset osoittivat mieltään pieniä palkkoja, työaikojen sääntelemättömyyttä ja epäinhimillisiä työoloja vastaan. Ensimmäistä kertaa YK:n julistamaa kansainvälistä naisten päivää vietettiin 8.3.1975.

Naistenpäivä jakaa mielipiteitä miesten keskuudessa

Osa miehistä paljasti pitävänsä siitä ajatuksesta, että naisia muistetaan erityisellä tavalla kerran vuodessa. Naistenpäivän historiallinen tausta painoi mielipiteiden taustalla.

– Naistenpäivä on kansainvälinen juhlapäivä ja sen tarkoitus on tuoda esille naisten asemaa yhteiskunnassa verrattuna miehiin. Päivä jolloin korostetaan naisten ja miesten eriarvoisuutta. Naistenpäivä on minun mielestäni fiksu ja hauska idea, koska sillä on syvällisempi tarkoitus, mutta siihen voi yhdistää myös romantiikkaa, jos sitä ei muuten osaa toteuttaa!

– Edelleen ihan tarpeellinen päivä, vaikka Suomessa asiat alkavatkin jo olemaan ihan hyvin mallillaan. Kansainvälisesti tällä saralla on kuitenkin vielä hommaa.

Naistenpäivän ajatus ei kuitenkaan ole valjennut kristallinkirkkaana kaikille.

– Naistenpäivä on ansa. Sinulta odotetaan, että teet jotain, etkä tiedä, mitä se on. Jos et tee sitä, saat huutoa ja mökötystä.

– Minulle on jäänyt epäselväksi, mitä ja miten naistenpäivänä juhlitaan. Naisia tietenkin, mutta miksi? Juhlan syyt ja tavoitteet ovat epäselvät kaikille. Tietenkin erinomaiset naiset ovat erinomaisia kaikkina päivinä!

– Taas yksi tapa, jolla naiset voivat sortaa miehiä seksuaalisella ylivallallaan.

Naisia saatetaan muistaa arjessa

Arkiset teotkin voivat olla ihania yllätyksiä naiselle naistenpäivänä. Lahjojen antaminen jakoi miesten keskuudessa mielipiteitä.

– Jos näen äitiä, siskojani tai tyttöystävää, niin saatan viedä kukkia tai suklaata toivotusten kera. Saatan myös tehdä jotain arkisempaa, kuten siivota toisen puolesta.

– Naistenpäivän pitäisi muistuttaa siitä, että sukupuolten välinen tasa-arvo on hieno asia, jota kannattaa vaalia. Historiassa naisten asema on ollut aika synkkä.

– En minä tällaisten päivien takia mitenkään muista ketään erityisemmin, samalla tavalla kuin normaalistikin.

Naistenpäivän kaupallisuus harmittaa

Juhlapyhien kaupallisuus on rantautunut hyvällä menestyksellä erityisesti Amerikan mantereelta Suomeen. Osa miehistä on pahoillaan siitä, että materialismi peittoaa juhlapäivän perusajatuksen.

– Valitettavasti päivän idea kärsii siitä, kun se on muuttumassa samanlaiseksi kaupalliseksi kulutusjuhlaksi kuin esimerkiksi ystävänpäivä.

– Naistenpäiväkin on tehty liian kaupalliseksi.

Miestenpäivään ei uskota

Kukaan Helmen haastattelemista miehistä ei liputtanut miestenpäivän puolesta. Miestenpäivän tarpeellisuus sai aikaan keskustelua.

– Suomalaisena miehenä sellainen hävettäisi. En näe sitä tarpeelliseksi. Henkilökohtaisesti minulle riittää aito naisen arvostus, jos olen sen ansainnut

– Minulla ei ole suurempia mielipiteitä miestenpäivän puolesta eikä sitä vastaan, tuskin se muuttaisi ainakaan omaa elämää.

– Vaikea kuvitella, että miestenpäivä toimisi samalla tavalla kuin naistenpäivä. Kuvittele nyt miehiä työpaikalla kilpailemassa siitä, kuka sai naiseltaan hienoimmat lahjat.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat