Suomalaismiehen sympaattisesta tarinasta somehitti – legendaarinen arkiesine rikkoutui 34 vuoden jälkeen

Tyytyväisen kuluttajan sympaattinen saksitarina Facebookissa on kerännyt alle vuorokaudessa tuhansia tykkäyksiä ja kymmeniä kommentteja.

Legendaariset Fiskarsin oranssikahvaiset sakset ovat tuttu näky lähes jokaisesta suomalaisesta kotitaloudesta. Jos saksia ei löydy omasta keittiölaatikosta, on niihin varmasti törmännyt vuosien varrella ainakin kaupoissa, kouluissa tai työpaikoilla. Vuodesta 1967 asti valmistettuja muovikahvaisia saksia on valmistettu tunnettujen oranssien versioiden lisäksi myös punaisina ja mustina.

Suomalaismiehen saksitarina hurmaa somessa

Nyt erään suomalaismiehen vasenkätisille tarkoitetut punaiset versiot Fiskarsin saksista ovat hurmanneet toden teolla somekansan. Suomalaisen Ilkka Luukkosen Fiskarsin Facebook-ryhmään jakama tarina on kerännyt alle vuorokaudessa yli 7000 tykkäystä ja kymmeniä kommentteja. Luukkonen halusi jakaa tarinan vuonna 1981 ostetuista saksistaan, jotka ovat uskollisesti palvelleet miestä oman aikansa ilmiöitä, kuten c-kasetin kansia ja diakuvia leikaten. Nyt sakset kuitenkin menivät lopulta rikki.

– Ehdin leikata saksillani ainakin c-kasetin kansia, kitarankieliä, noin kaksi tuhatta diaa, lehti-ilmoituksen flamenco-konsertista jonne kutsuin Hänet, hääkutsukortteja, äidinmaitokorvikepakkauksia, askarteluliimaputkilon kärkiä, varpaankynsiä, ruohosipulia, hiuksia ja pekonia, Luukkonen kertoo Fiskarsin Facebook-ryhmään jakamassaan kirjoituksessa.

Jos Facebook-upotus ei näy, näet sen täältä.

Luukkosen sympaattisen Facebook-tarinan alle on kerääntynyt kymmeniä kommentteja, joissa ihmiset kertovat omia kokemuksiaan Fiskarsin saksista. Ihmiset ovat kirjoittaneet myös kannustavia kommentteja, joissa vinkataan saksimies-Ilkalle niksejä rikkimenneiden saksien korjaamiseen.

Löytyykö sinun kotoasi esineitä, jotka ovat palvelleet uskollisesti vuodesta toiseen? Osallistu kyselyyn ja kerro tarinasi! Voit liittää mukaan myös kuvan esineestä.

Lue myös:

    Uusimmat