Mainos

Suomalaismestarin arvokello suvereeniin voittoon Sveitsissä – hinta 100 000 euroa kappale

Maailmankuulu suomalainen kelloseppä Kari Voutilainen on jälleen napannut ykköspalkinnon Genevessä pidetyssä kelloalan tiukimmassa kilpailussa. Voutilaisen uusi GMR -mallinen rannekello valittiin parhaaksi miesten kelloksi. Palkinto on Voutilaisen neljäs ykkössija.

Voittajakello on mekaaninen eli vedettävä ja siinä on ajannäytön lisäksi 24-tunnin näyttö ja jäljellä olevan vetoenergian indikaattori. Voutilainen valmistaa voittajakelloaan vain 12 kappaleen erän.

Voutilaisen kellot ovat ammattipiireissä kuuluisia huippuun viedystä viimeistelystä ja omaperäisistä tinkimättömistä teknisistä ratkaisuista. Hinta heijastaa työn määrää – tämänvuotisen voittajakellon hinta on sadan tuhannen euron pinnassa.

Voutilainen on asunut Sveitsissä 25 vuotta ja hänellä on parinkymmenen työntekijän paja pienessä Môtiersin kylässä. Kelloja valmistuu sieltä noin 50 kappaletta vuodessa.

Suvereeni voittaja

Kari Voutilainen on saanut ykköspalkinnot myös vuosina 2007, 2013 ja 2014. Tämän vuoden voitto on siis kolmas perättäinen.

– Suurmestari Voutilaisen saavutukset ovat maailman mittakaavassa omaa luokkaansa, hehkuttaa Suomen kelloseppäliiton puheenjohtaja Joona Vuorenpää, intoilija joka on julkaissut maailmanluokan valmistajista teoksen Kellomies.

Voutilainen syntyi Suomessa 1962 ja valmistui Espoon Tapiolan Kelloseppäkoulusta 1986. Hän siirtyi nopeasti Sveitsiin hiomaan taitojaan Parmigiani -yritykseen jossa työnä oli monimutkaisten vanhojen kellojen entisöinti.

Oman ateljeen hän perusti 2002. Voutilainen sanoo, ettei aio laajentaa tuotantoaan koska ihmiset haluavat yksilöllisiä tuotteita. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.