Mainos

Suomalaislaskettelijan kohtaloksi koitui pahamaineinen Orient Express -kuru

Kokenut 36-vuotias suomalaislaskettelija kuoli Alaskan McKinley-vuorella keskiviikkona. Oululaisen miehen kohtaloksi koitui erittäin jyrkkä, jopa 45 asteen kulmaan kallistuva Orient Express -kuru, jota hän yritti laskea suksilla alas.

Suomalainen oli kiipeilemässä vuorella seurueen kanssa. Hän oli tulossa suksilla alas lähes kuuden kilometrin korkeudesta alkavaa kurua kahden muun laskijan kanssa, kun jotain meni pieleen.

Orient Express on tunnettu vaarallisuudestaan, kurussa on kuollut aiemmin useita kiipeilijöitä.

Denalin kansallispuiston tiedotteessa kerrotaan, että suomalaismies syöksyi alas lumista, jäistä ja kivistä rinnettä ja päätyi lopulta noin viiden kilometrin korkeuteen.

Kansallispuiston työntekijä Maureen McLaughlin kertoo Alaska Dispatch -lehdelle, että suomalainen putosi lopulta noin 18 metriä syvään railoon.

Muut seurueen jäsenet hälyttivät alempana sijaitsevasta leiristä pelastajat, jotka saapuivat paikalle noin tunti onnettomuuden jälkeen. Lopulta suomalaisen ruumis saatiin helikopterilla vuorelta alas.

Kuolemaan johtanut turma on McKinley-vuoren toinen tällä kiipeilykaudella. Viime viikolla vuorella kuoli saksalainen kiipeilijä, joka tipahti alas kiipeilyreitillä.

Vuoden 1972 jälkeen samassa kurussa on kuollut 16 ihmistä. Kurua alas on tehty myös useita onnistuneita laskuja, Alaska Dispatch kertoo.

Suomalaisen kerrotaan olleen paitsi kokenut laskettelija myös lahjakas valokuvaaja ja pienen pojan isä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.