12-litrainen V16 ja 5 000 hevosvoimaa: Devel Sixteen lähtee kuin telkkä pöntöstä pelkällä pintakaasulla

0:34

Hyperautojen messiaasta on saatu viimein tuoretta kuvamateriaalia.

Pääkuvan video

Uudessa Lada Nivassa on uskomaton lisävaruste

Jos olet koskaan pohtinut, miten ikonisesta Nivasta saisi tuunattua vielä pykälää venäläisemmän oloisen, niin älä pohdi enää. Vastaus on tässä.

Auton ensimmäinen prototyyppi nähtiin viitisen vuotta sitten. Moni on sittemmin ehtinyt epäillä, saadaanko autoa ikinä markkinoille.Devel Sixteen hakee vertaistaan. Sen tehokkaimman version 12,3-litraisesta ja neljällä turbolla varustetusta V16-koneesta revitään irti käsittämättömät 5 000 hevosvoimaa ja yli 5 000 newtonmetriä vääntöä. Mopommissa katulaillisissa malleissa on "vain" 2 000 ja 3 000 hevosvoimaa.

Nyt Sixteen kuitenkin nähdään jo lähes tositoimissa. Tuoreella videolla autoa testataan sen kotikulmilla Dubaissa.

Valmistajan mukaan videolla nähtävässä kiihdytyksessä kaasua annetaan vain viidennes täydestä. Auton huippunopeuden kerrotaan yltävän 500 kilometriin tunnissa, mutta suhtautukaamme tähän väitteeseen pienellä varauksella siihen asti, kunnes auton suorituskyvystä saadaan vähän enemmän faktoja. Toistaiseksi yksikään rengasvalmistaja ei myöskään kykene valmistamaan sellaisia nakkeja, jotka kestäisivät moisia nopeuksia.

Sixteenin hinnasta ei ole toistaiseksi minkäänlaista käryä, mutta toisaalta tämän tason auton hintalapulla ei ole merkitystä potentiaalisille ostajaehdokkaille.

Bonus: Katso alta video siitä, miten telkkä lähtee pöntöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja